Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'den ayrılanlara 'eyvallah' etmedi: 'Meydanı siyaset haramilerine bırakmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'den ayrılanlara 'eyvallah' etmedi: 'Meydanı siyaset haramilerine bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'den ayrılanlara tepki göstererek "AK Parti'den ayrılıp da bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana da kimse kusura bakmasın 'eyvallah' etmeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalanmasına ilişkin, "Dünya değişti, Türkiye değişti, şehirlerimizin çehresi değişti. Ama ülkemizdeki muhalefet anlayışı hiç değişmedi. Bilhassa ülkenin 2'nci büyük partisi sıfatına sahip CHP bırakın olumlu yönde değişmeyi bölücülerle, terör örgütü mensuplarıyla iş birliğine girecek kadar rotasını kaybetmiştir. Üzülerek görüyoruz ki CHP'de bölücülerin ve yapay zekanın sözü bu partiye yıllarca emek vermiş, bu partiye gönül vermiş insanların sözünden daha fazla geçiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin önemli bir seçimi öncesinde burada bir araya gelişimiz sıradan bir parti programının olma ötesinde anlama sahiptir. Milletimizin önüne yeni hedefler, yeni vizyonlar koyarken buna uygun kadrolar yetiştirmeyi ve bu kadroların işlerini yapacağı mekanları hazırlamayı da ihmal etmiyoruz. Biz sadece AK Parti'ye 18'inci seçimini kazandırmak, Cumhur İttifakı'nı bir kez daha zafere ulaştırmak için çalışmıyoruz. Bununla birlikte Cumhuriyetimizin ilk asrını acısıyla tatlısıyla geride bırakan Türkiye'nin 2'nci asrının yol haritasını oluşturuyoruz. Genel merkezimizle, il, ilçe, belde, mahalle, köy teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, meclis grubumuzla, belediye kadrolarımızla, davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerimizle bu şuur içinde çalışmalarımızı yürütmeli, bu kararlılıkla hedeflerimize yürümeliyiz" dedi.

'ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİNİ TAMAMEN KAPATIYORUZ'

İktidarları döneminde gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma atılımlarının, bundan sonraki vizyonlarının altyapısı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Asıl işimiz yeni başlıyor. Türkiye Yüzyılı yeni başlıyor. Bizden önceki kuşakların, bizim, bizden sonraki kuşağın yaşadığı eski Türkiye dönemini tamamen kapatıyoruz. Tek parti faşizminin, darbelerin, cuntaların, zulümlerin, koalisyonların, krizlerin Türkiye'sini bir daha geri gelmemek üzere tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Artık devir, Türkiye Yüzyılı devridir. Hamdolsun Türkiye Yüzyılı'nın ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Hala eski Türkiye özlemi içinde olanların yüreğine her seçimde bir acaba hevesi dolduğunu biliyoruz. Seçim sonrası hakikatler yüzlerine bir tokat gibi inince kös kös yerlerine dönüyorlar. Emin olun bu seçimde de birilerinin yüreği kıpır kıpırdır. İstiyorlar ki önce belediye yönetimlerini ele geçirsinler ardından ülkeyi yeniden huzursuzluğa, istikrarsızlığa, kaosa sürükleyip merkezi yönetime göz diksinler. Sanmayın ki belediye yönetimini şehirlere hizmet etmek için istiyorlar. Böyle bir düşünceleri kesinlikle yok" diye konuştu.

'BÖLÜCÜLERİN SEMBOLLERİ ALTINDA MİTİNG YAPMAKTAN UTANMIYORLAR'

Muhalefetin derdinin belediyeler üzerinden elde edecekleri rantı yağmalamak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Seçim sonuçları istedikleri gibi çıkarsa bu tabloyu programsız, projesiz, emeksiz bir şekilde iktidarın kucaklarına düşmesini sağlamak için de kullanacaklardır. Dünya değişti, Türkiye değişti, şehirlerimizin çehresi değişti. Ama ülkemizdeki muhalefet anlayışı hiç değişmedi. Bilhassa ülkenin 2'nci büyük partisi sıfatına sahip CHP bırakın olumlu yönde değişmeyi bölücülerle, terör örgütü mensuplarıyla iş birliğine girecek kadar rotasını kaybetmiştir. Üzülerek görüyoruz ki CHP'de bölücülerin ve yapay zekanın sözü bu partiye yıllarca emek vermiş, bu partiye gönül vermiş insanların sözünden daha fazla geçiyor. İstanbul'da bölücü örgütün uzantılarıyla el ele kol kola yürümekten, bölücülerin sembolleri altında ortak miting yapmaktan utanmıyorlar. Neyin karşılığında Kandil'le uzlaşıldığını, allayıp pulladıkları Kandil uzlayıcısı için bu noktada bölücü örgütün uzantılarına ne vadettiklerini kimse bilmiyor. CHP'nin içine düştüğü bu vahim tablo AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bizim sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır" ifadelerini kullandı.

"'Ben seçimi kazanırsam, kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiniz. Kimi yerlerde karşımızda ahlaktan yoksun siyaset haramileri var. Meydanı siyaset haramilerine bırakmayacağız. AK Parti'den ayrılıp da bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana da kimse kusura bakmasın 'eyvallah' etmeyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.