Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur
Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri ile bir istişare toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı da, istiklalimize ve istikbalimize dair


 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM üyeleri ve İhracatçı Birliklerin yönetim kurulu üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.
 
Bugünün, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve Türkiye tarihinde ilk defa doğrudan milletin oyuyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci yıl dönümü olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle, bir kez daha tüm milletime, Cumhur ile Başkanı’nı aracısız olarak sandıkta buluşturan bu seçime gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. 10 Ağustos 2014 tarihinde yüzde 52’lik bir oy oranıyla, şahsımı Cumhurbaşkanlığı görevine layık gören tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
“TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde, 17-25 Aralık darbe girişimi karşısında gösterdiğim net duruşun önemi, ancak 15 Temmuz silahlı darbeye teşebbüs edenlerle geldiğimiz noktada anlaşıldı. O ana kadar maalesef birçok eş dost ahbap ile bizleri anlamıyordu, anlamamıştı. Ama ne zaman ki bu olay gerçekleşti, 15 Temmuz’da bu olay ortaya çıktı, şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı” diye konuştu.
 
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu ülkeyi biz beraber ayağa kaldıracaktık, buna inanıyordum. İş dünyası bir olmazsa, güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildi. Bugün de son gelişmeleri yine sizlerle değerlendirelim, dertleşelim, hasbihal edelim istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BU MİLLET ÜRKEK, KORKAK VE KAÇAK BİR MİLLET DEĞİL”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı da, istiklalimize ve istikbalimize dair ümitlerimizi tazelediğimiz aydınlık bir gün olarak doğdu” dedi ve şunları ekledi: “Milletimiz, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, her siyasi görüşten, her meşrepten insanıyla 15 Temmuz gecesi silahların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına büyük bir inançla ve kararlılıkla dikilmiştir. Bu millet büyük bir millet, bu millet güçlü bir millet… Bu millet ürkek, korkak, kaçak bir millet değil. Kaçaklar belli. Onlar şu anda kaçtılar, biz de kovalıyoruz. Bunu da bir intikam hırsı ile yapmadığımızı da söyleyeyim. Bunu da bir hukuk içinde, adalet çerçevesinde yapıyoruz, yapacağız. Çünkü biz 240 şehidimizin 2195 gazimizin kanını yerde bırakamayız. Bırakırsak bunun hesabını veremeyiz. Bir millet eğer yöneticisine, idarecisine güvenemezse o milletin hali ne olur. O güvenceyi bizim kendilerine vermemiz için bunu kovalamamız lazım.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi ülkemizde Malazgirt’ten Söğüt’e, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye kadar şanlı tarihimiz adeta yeniden canlanmış, asırlar öncesinin kahramanları milletimizin sinesinde can bulmuştur” sözlerine yer verdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birincisi, yurt dışındaki tüm muhataplarınıza bu darbe girişiminin gerçek yüzünü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlatmanızdır. Hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki, bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza Emniyet Teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz.”
 
“ZALİME MERHAMET, MAZLUMA EZİYETTİR”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini benim şahsi meselem olarak görüp, 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Her zaman söylediğim gibi, zalime merhamet, mazluma eziyettir, mazluma haksızlıktır. FETÖ mensuplarının başını, tıpkı PKK mensupları gibi, tıpkı DAEŞ mensupları gibi, demokrasiden ve hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden ezmekte kararlıyız. Sizlerden bu mücadeleye, özellikle kendi alanınızda, kendi içinizde destek vermenizi bekliyorum. Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.