Cumhuriyet'e büyük destek: Direneceğiz!

Cumhuriyet'e büyük destek: Direneceğiz!
Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması, gazetenin merkez binasının önünde toplananlar tarafından protesto edildi.
 Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'in tutuklanmasına tepki gösterenler sabah saatlerinden itibaren, gazetenin Şişli'deki merkez binasının önünde toplandı.
Burada yapılan açıklamalarda bu tutuklamanın basın özgürlüğüne büyük darbe olduğu vurgulandı.

Destek ziyaretine gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, "Bu karanlık günlerden de başımız dik alnımız dik geçeceğiz. AKP iktidarının Türkiye iktidarını sürüklemeye çalıştığı bu savaş bataklığına, halkımızın itilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"Yüzde 49,5'luk bir iktidarla, istedikleri gibi savaş yapmak için Türkiye'nin evlatlarını ölüme göndermek için zulm iktidarı kurdular" diyen Yüksekdağ, "Basının susturulması yoluyla, Türkiye'nin savaş karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.



Yarın çok geç olabilir

Gazete İstanbul ortaklarından ve İYGAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mert Genel Yayın Yönetmeni tutuklanan Cumhuriyet gazetesine ziyaret gerçekleştirdi. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç ile görüşen Mert, Dündar ve Gül'ün tutklanmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazetecileri yıldırmak istediklerini sözlerine ekleyen Mert, "Bugün gür bir sesle basın özgürlüğünü talep etmezsek yarın çok geç olabilir. Bundan dolayı yaptığı haberden dolayı tutklanan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor, bu kararı alanları esefle kınıyorum" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.