Cumhuriyet Gazetesi'nden 8 Kişi Tutuklama İstemiyle Mehkemeye Sevk Edildi

Cumhuriyet Gazetesi'nden 8 Kişi Tutuklama İstemiyle Mehkemeye Sevk Edildi
Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 8 kişi, "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

SAVCI TUTUKLANMALARINI İSTEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, savcılık ifadeleri emniyette alınan Güray Tekin Öz, Ahmet Kadri Gürsel, Hacı Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik ve Bülent Utku, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, 8 şüpheliyi "örgu¨te u¨ye olmamakla birlikte o¨rgu¨t adına suc¸ is¸lemek" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

SABUNCU, ENGİN VE ÇETİNKAYA'NIN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Diğer şüpheliler gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya'nın ise savcılık işlemleri sürüyor.

Tutuklama talebiyle sevk edilen 8 şüphelinin ifadesini Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği alacak.

MUHASEBE MÜDÜRLERİ SERBEST

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.