Davutoğlu: Saldırıya ilişkin 1 kişi gözaltında

Davutoğlu: Saldırıya ilişkin 1 kişi gözaltında
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu oyunu Konya’da kullandı. Davutoğlu, HDP Diyarbakır mitingine ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı
 Davutoğlu, oy kullanma işleminin ardında yaptığı açıklamada HDP Diyarbakır mitingine ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Davutoğlu’nun açıklamasında şunlara değindi:

“Her şey ülkemiz için halkımız için çevre gönül coğrafyamız için. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün bu seçim kampanyası dahilinde tam bir olgunluk içinde hareket eden vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle bir günde herkesin özgür iradesiyle sandık başına gidip oyunu kullanması bir vatandaşlık görevidir. Şu ana kadar olumsuz bir gelişme de olmadı.

 “Herkese gülümseyerek, selamlaşarak farklı fikirlere saygı duyarak hareket etmesini temenni ediyorum. Milli iradenin devamı için alınacak sonuçlarla bugünü tamamlayacağımıza inanıyorum. Hoşgörü çağrısıyla güzel bir seçim günü yaşayacağımıza inanıyorum.

“HDP mitingine saldırıya ilişkin bir kişi gözaltında”

“Haberi alır almaz her şekilde kınadık. Orada bulunması nedeniyle Sayın Demirtaş’ı ben de aradım ama herhalde çok meşguldüler ki geri dönmediler. Biz görevimizi yaptık. Başbakan olarak da görevim Türkiye’de seçim süreci devam ederken yaşanacak her türlü olumsuzluğa kadar tedbir almaktır.

“Türkiye seçime giderken her partiye yapılan saldırı demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Hiç kimsenin hiçbir tereddütte bulunmadan sandığa gitmesini temenni ediyorum, hiçbir korkuları olmasın. Dün gece geç bir vakitte bu olayla ilgili bir kişi yakalanmıştır. Bu kişinin her türlü geçmişini araştırılmasını söyledik. Şu anda soruşturma devam ettiği açıklama yapmıyorum. Her türlü tedbir alınıp, bütün bağlantılarla ortaya konacaktır.”

Başbakan gözaltının Diyarbakır’da gerçekleşip gerçekleşmediği sorusu üzerine, “Evet Diyarbakır’da göz altına alındı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.