Davutoğlu, yarbayın sözlerini ‘Kardeş acısı’ deyip anlayışla karşıladı

Davutoğlu, yarbayın sözlerini ‘Kardeş acısı’ deyip anlayışla karşıladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, son dönemde asker cenazelerinde iktidara ve savaşa karşı söylemlerin giderek artmasına ilişkin, “Böyle günler dayanışma günleridir, ola ki artniyetli provokasyonlar varsa onları da vakar içinde karşılaşmamız lazım” dedi.
 Ak trollere kötü haber: Davutoğlu, yarbayın sözlerini ‘Kardeş acısı’ deyip anlayışla karşıladı
Davutoğlu, geçici hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan almasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci, Davutoğlu’na, kardeşini PKK saldırısında kaybeden Mehmet Alkan adlı yarbayın, “Bugüne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonuna kadar savaş diyor” demesi nedeniyle görevden alınacağı duyumlarını yöneltti.

Alkan, bu sözleri nedeniyle AKP’ye yakın medyada eleştirilmiş, sosyal medya da ‘Ak troller’ tarafından hedef gösterilmişti. Bu yüzden hükümetin yarbayın tavrını nasıl değerlendireceği merak ediliyordu.

Davutoğlu: Vakar içinde karşılamamız lazım

Davutoğlu sözlerine, “Zor günlerden geçiyoruz. Hepimizin yüreğine ateş düşüyor, her eve düşen acıyla birlikte. Türkiye 78 milyonluk büyük bir aile. Böyle bir şehit haberi geldiğinde yüreğinde sızı hissetmeyen tek bir vatandaşımız yoktur. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor” diyerek başladı.

Asker yakınlarından sitemkar bir söz duymadığını söyleyen Davutoğlu, “Aradıklarımdan tek bir kişisi sitemkar bir tavırda bulunmadı. Geçen gazilerimizi ziyaret ettim, bir gazimiz ‘Şuradan çıkayım hemen mücadeleye devam edeceğim’ dedi. Böyle günler dayanışma günleridir, ola ki artniyetli provokasyonlar varsa, -bu olayı kastetmiyorum- onları da vakar içinde karşılaşmamız lazım” dedi.

Davutoğlu, Yarbay Alkan’ın sözlerini anlayışla karşılamak gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle noktaladı: “Acıyı anlarız, ızdırabı anlarız, orada tabi ki kardeş acısıyla söylediğini düşünüyorum. Anlayışla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Ama TSK’nın personellerini her tür acıya karşı vakar içinde duracak şekilde yetiştirdiğinden de eminim. Zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Bu anlamda acıları anlıyoruz ama bu vakarın korunması gerekmekte.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.