DEĞİRMENCİ: “TÜRAM’DAN KAÇ ÇİFTÇİ NE KAZANDI?”

DEĞİRMENCİ: “TÜRAM’DAN KAÇ ÇİFTÇİ NE KAZANDI?”
DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, ekibiyle birlikte Çayırdere, Danamandıra ve Sayalar’da vatandaşlarla bir araya geldi.
 DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere'de ziyaretler gerçekleştirdi.

CHP Adayı Özcan Işıklar’ı eleştiren Değirmenci, “İktidar benim 4 yılımı çaldı hizmet ettirmedi’ diyor. Ben 15 yıl muhalefette hizmet ettim, bir çok hizmeti de Silivri’ye getirdik, devlette bile ambulans yokken biz bütün köylerin bu ihtiyacı karşıladık. Biz hiç ağlamadık hiç kimsede ağlayarak mağdur edebiyatı yapmasın.

O bütçelerle hizmet yapılır mazeret üretmeye gerek yok, her harcamadan kendinize pay çıkarmaya kalkarsanız hizmet yapamazsınız. Burada top sahanız var, sulama yapılıyor nereden geliyor sulama aracı? Burada yaşayan köy halkından biriyle yapılamaz mıydı? Paranızın doğru harcandığına inanmanız gerekiyor ve buraya geldiğinde hesap sorun belediyenin kaynaklarını hangi işlere hangi yatırımlara harcadığını mutlaka sorun.

 

“TÜRAM’DAN KAÇ ÇİFTÇİ NE KAZANDI?”

 

“Silivri’de harcamaları hiç bir meclis üyesi dahi bilmiyor” şeklinde konuşan Değirmenci; “Siz bu yapılanlardan memnunsanız, hizmet gelmesin diyorsanız. Söyleyecek bir şeyim yok. 

İnsanlarımız belediye başkanımızla, başkan yardımcılarıyla görüşemiyor. 9 yıldır TÜRAM projesi anlatıyor, bir sorun bakalım bu projeden kaç çiftçi iş yapmış para kazanmış buna bir dur demeniz gerekiyor. Tabiki tarımsal çalışmaları bizde destekliyoruz ama bu iş kooperatifleşmeden olmaz, çiftçiyi desteklemezsen sadece lafta tarım anlatırsan olmaz.

BUNLARI ANLATMAK ZORUNDAYIZ”

 

Değirmenci sözlerine şu şekilde devam etti; “Sizin evladınız diye söylüyorum. Zafer Bıyıklı’ya seçilecek bir yerden söz vermiş olmasına rağmen listeye almadı, neden? Çünkü intikam peşinde. 

Bizim girdiğimiz ön seçimden 9-0’lık listeden kimseyi almadı, ne Devrim’i aldı ne Mümün’i aldı bunları bilmenizi istiyoruz. Bunları anlatmak zorundayız ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim demenin anlamı yok.

“KENDİNE REVA GÖRMEDİĞİNİ BAŞKASINA DA GÖRMEYECEKSİN”

 

Bizi bir bölen olarak değil Silivri’ye kazandıran olarak geliyoruz  onun 300-400 kişi topladığı yere biz binlerce insanı bir araya getirebiliyoruz. Bu bizim bölen olmadığımızı, Silivri’ye sahip çıktığımızı gösteriyor.

10 yıl geçti hala proje anlatıyor daha neyin projesini anlatıyorsun yaptıklarını anlat. 

Bir tanesini de yap yaptığın şeyleri anlat. Sizin topraklarınızı sit alanı yapıyor tarım arazilerini korumak sit ilan etmekle olmaz tarlaların değerini düşürmeye gerek yok. Kendine reva görmediğini başkasına da görmeyeceksin.”

VATANDAŞLAR TÜRAM VE TARIM LİSESİNİ ŞİKAYET ETTİ

 

 

Vatandaşların TÜRAM ve Tarım Lisesi’yle ilgili eleştirilerini değerlendiren Değirmenci;

 

“O çocuk tarım lisesini bitirince ne olacak, Çiftçi çırağı olacak bu ülke de binlerce ziraat teknikeri işsiz, tarım önemli ama kendi çocuğuma layık görmediğimi başkasına layık görmem. Bu çocuklar ne yapacak? Uzay çağına geldik herkes bilim teknoloji liseleri açıyor arkadaşımız tarım lisesi açıyor. Arazilerimizi, imkanlarımızı birleştirirsek üretim maliyetlerimiz düşecek ve ekonomik değeri yüksek ürünleri üreterek, burada vatandaşlarımızın ürünlerini değerlendirebiliriz. Bana üretim maliyetlerini düşürüp, kaliteli ürünlerin satılmasını sağlayalım desen bunu anlarım. O çocuklar hiç bir üniversiteyi kazanamayacak. O çocuklara yazık” dedi.

10 YILDIR BELEDİYE BAŞKANINDAN RANDEVU ALAMIYORUM

Çayırdere de yapılan toplantıda vatandaşın şikayet ve sorunlarını dinleyen Değirmenci vatandaşların sitemleriyle karşılaştı. Söz alan bir vatandaş bizim konutsal sorunlarımız var, imar ve ruhsat sorunlarımız var 10 yıl boyunca defalarca randevu istememe rağmen bir kez bile Belediye Başkanından randevu alıp görüşemedim. Belediyeye gittiğimde de sadece başkan yardımcısı Emine hanımla görüşe bildim ‘’ ben bir şey yapamam elim kolum bağlı’’ diyor oda bir şey yapamadı.

Vatandaşın haklı şikayetine cevap veren Selami Değirmenci ‘’ sana oy vermiş vatandaşla görüşmemek nasıl bir şeydir ben bunu anlayamıyorum sizin en doğal hakkınız onunla görüşmek istemeniz’’ diyerek cevap verdi. 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.