Deniz Baykal'a 3. kez operasyon yapıldı

Deniz Baykal'a 3. kez operasyon yapıldı
Geçirdiği rahatsızlığın ardından Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Baykal'ın bu sabah beynindeki ödem nedeniyle ameliyata alındığı öğrenildi.
 Deniz Baykal'ın ameliyatı sona erdi, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Akşam saatlerinde ise Deniz Baykal'a 3. kez operasyon yapıldı. Gece saatlerinde ise CHP Grup Başkanvekili Özel, 'Baykal'ın sağlığının kötüye gittiğine ilişkin haberler asılsızdır' açıklamasında bulundu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı durumuyla ilgili sabah saatlerinde açıklama yapmıştı. Doktor Erkan İbiş şunları söylemişti: "Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü, antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil."

Ancak bu açıklamanın ardından Baykal beynindeki ödem nedeniyle acil ameliyata alındı. Baykal'ın kanama nedeniyle dün geceden itibaren 3 defa tomografiye alındığı öğrenildi.


ÖZGÜR ÖZEL: 'İDDİALAR ASILSIZDIR'
 

Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı ve 'Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır' dedi.

CHP'li Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Önceki dönem genel başkanımız sayın Deniz Baykal'ın sağlık durumunu hep birlikte yakından takip ediyoruz. Doktorların yaptığı açıklamayı hep birlikte izlemiştik. O açıklamanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra sosyal medyada bir televizyon kanalının bir muhabiri tarafından paylaşılan bir tweet büyük bir endişe yarattı. Ve bunun üzerine burada bulunan genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle birlikte gittik, doktor içeriden çıktı ve kendisi bizzat Deniz beyi takip eden doktor şu açıklamada bulundu;
'DURUMU STABİL'


'Son açıklamadan beri durumunda hiçbir değişiklik yok. Durumu stabil. Kötüye herhangi bir gidiş yok. Yarın sabah saat 8'de planlanan tomografi çekilecek. Deniz beyin sağlık durumu son yapılan açıklamadan beri değişmedi' dedi. 

Buradan, gerek sosyal medyada, gerekse diğer alternatif iletişim kanallarında yapılan açıklamaların son derece infial yarattığını, aileyi, sevenlerini, Cumhuriyet Halk Partisi ailesini ve tüm Türkiye'yi tedirgin ettiğini, yüreğini ağzına getirdiğini bir kez daha ifade etmek gerekiyor. Biz bu geceyi sayın genel başkanın güçlenerek, sağlığına daha yaklaşarak geçireceğini ve yarın iyi haberler almayı umuyoruz.

'DURUM CİDDİ ANCAK...'


Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır. Bir dakika önce yanından ayrılan doktorun bize kullandığı ifadeyi aynen terkar ediyorum. Önemli olan şu anda bu dezenfarmasyonu temiz ve taze bilgi ile geriye almak, bunu düzeltmek. Diğer konuda gerekli girişimleri yarın gün ağardıktan sonra ve her şey yoluna girdikten sonra nasılsa yaparız. Önemli olan şu anda Deniz beyin sağlık durumunda değişen herhangi bir şey yok. Durum ciddi ancak bir kötüye gidiş yok. Umutsuzluğa kapılacak bir durum yok. Tüm sevenlerine tüm Türkiye'ye sadece şunu söylüyoruz, biz dua ediyoruz, dua edelim."

Bu arada Baykal’ın kafatasından yaklaşık 12 santimlik bir bölümün de ödemin baskı yapmamasına yönelik çıkarıldığı öğrenildi. (Hürriyet)

BAYKAL'A 3. OPERASYON


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a 3. kez operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda kafa içi basınç artışına müdahale edildi.


ERKAN İBİŞ: 'SOLUNUM DESTEĞİ SAĞLANIYOR'


Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz  Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Şu anda kendisine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor" dedi. 

Hastane bahçesinde Deniz  Baykal'ın sağlık durumuna yönelik  açıklamalarda bulunan Rektör Erkan İbiş, "Şu anda kendisine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor. Beyin destekleri sağlanıyor. Süreç içerisinde kendisinin bilinci kapalı olarak uyuyor.

Tabi ki gelişmeler anlık oluyor. Anlık iyi bulguyla da, olumsuz bulguyla da karşılaşılabiliyor. Beyin çok hassas bir organ. Ama şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk. Ancak gelinen tablo içerisinde elbetteki umutlarımızı koruyoruz ama bazı olumsuzluklar yaşadığımızı sizlerde biliyorsunuz. Yine yoğun bakımda destek tedavileri devam edecek. Zaman zaman tomografi görüntüleri alınıyor. Bir sonraki tomografi kontrolü sabaha planlanıyor. En başından beri hayati tehlikesi vardı, yine var' dedi.
BAYDAR: DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAK


CHP'li Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

''Ameliyat sonrası cilt altında kanama olması nedeniyle bu hemetom boşaltıldı. Şu anda beynin dinlenmesi ve genel başkanın özellikle oksijeni tutmak için uyutuluyor. Tomogrofide beynin en rahat durumda olduğunu gördük. Daha detaylı açıklamayı hastane yetkilisi arkadaşlarımız açıklayacaktır.'' dedi. 
 
AMELİYAT SONA ERDİ

Deniz Baykal beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alınmıştı. Ameliyat tamamlandı, Baykal'ın sağlık durumu iyi.

CHP Aydın Milletvekili ve doktor Metin Lütfü Baydar da ameliyat sonrası şunları söyledi: Kanama dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi. Bugün beyindeki ödem artmıştı. Ameliyat esnasında beyindeki kanlanmanın tam olduğu ve damarların açık olduğu gözlendi. Sayın Genel Başkanımızın sağlık durumu iyi. Beynin herhangi bölgesinde canlı olmayan bir doku yok.

Baykal'ın ameliyatına sabah 08.30'daki tomografi sonrası karar verildiği ve vücudunun sol tarafında, 5'te 1 oranında güç kaybı olduğu öğrenildi.
 
NE OLMUŞTU?


Ankara’da bulunan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal dün şiddetli öksürük ve boğulma hissi ile uyandı. 05.19'da telefonla ulaştığı danışmanı tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Sol kolu ve bacağında güçsüzlük hisseden Baykal’ın beynine giden ana damarlardan birinde tıkanıklık tespit edildi. Anjiyo ile tıkanıklığa neden olan pıhtıyı açan doktorlar daralma tespit edilen damara stent taktı.

Baykal’ın tıkanıklık nedeni ile beyninde basınç artışı olduğunu bunun sonucunda kusarak uyandığını söyleyen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Bu durumda ilk 6 saat çok önemli. Uyanması büyük şans. Uyanmasaydı daha büyük hasarla karşılaşabilirdik. Elbetteki bu olaylardan sonra ‘hiçbir risk yoktur’ diyemeyiz” dedi. Yoğun bakımda olan Baykal akciğerinde enfeksiyon oluşması riskine karşı tedavi görüyor" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.