Deprem bir halk sağlığı sorunu!

Deprem bir halk sağlığı sorunu!
Türk Tabipleri Birliğine (TTB) bağlı İstanbul Tabip Odası (İTO) ve İstanbul Barosu, "Öncelikli Bir Halk Sağlığı Sorunu, İstanbul - Marmara Depremi" konulu kongre düzenledi.

İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu ortaklaşa deprem konulu kongre düzenledi. 2 gün süren kongrede çözüm yolları tartışıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İTO Yönetim kurulu Başkanı Nergis Erdoğan, “Deprem bir halk sağlığı sorunudur” dedi

 

DEPREM EN ÇOK FAKİRLERİN CANINI ALIYOR!

Türk Tabipleri Birliğine (TTB) bağlı İstanbul Tabip Odası (İTO) ve İstanbul Barosu, "Öncelikli Bir Halk Sağlığı Sorunu, İstanbul - Marmara Depremi" konulu kongre düzenledi. Depremin genel itibariyle bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Nergis Erdoğan, “Depremler ilk önce fakir halkın canını alıyor. Çünkü barınma krizinin yaşandığı ülkemizde halk maalesef hasarlı olduğunu veya olası bir depremde yıkılacağını bildiği halde çaresizce aynı binalarda oturmaya devam ediyor. Bu bağlamda binaların güçlendirilmesi ve kentsel dönüşüm ne kadar önemliyse halkın garibanlığına çare bulmak da o kadar önemli” diye konuştu.

 

SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKMALI

Kongrede söz Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz da Halk Sağlığı Açsından Deprem ve Afet başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yavuz, deprem ve halk sağlığı arasında derin bir ilişki olduğundan söz ederek depremden sonra halk sağlığının ciddi yara aldığını söyledi. Halk sağlığını korumak için depremden sonra değil depremden önce konuşulması gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Deprem öncesi sağlık hizmetlerimizin boyutu önemli, bugün Türkiye'de hastanelerin yüzde 37'si özel sektörde. Özel sektörün en çok yoğunlaştığı il de İstanbul. Türkiye'de sağlık hizmeti açısından bir eşitsizlik var. Biz tüm Türkiye'de bu sağlık hizmetine erişim eşitsizliğini çözmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.