DEVLETİN ZİRVESİ TERÖRE KARŞI TEK SES MİTİNGİNDE

DEVLETİN ZİRVESİ TERÖRE KARŞI TEK SES MİTİNGİNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı mitingin sloganı ise "Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses"

Son dönemde artan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla yarın saat 16.00'da İstanbul Yenikapı'da dev bir miting düzenlenecek.

"Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" sloganıyla gerçekleştirilecek mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. 7 Haziran seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan siyasi belirsizlik ortamının ardından, içeriden ve dışarıdan destekçileri de olan şer odakları milletin birlik ve beraberliğine karşı saldırıya geçti. Amaçları ise Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmak, ülkeyi yönetilemez hale getirmek, milleti kimlikler üzerinden etnik ve mezhebi ayrıma tabi tutarak fesat ve iç karışıklık çıkarmak. Bin yıldan beri bu coğrafyada kardeş olarak yaşayan insanlar, Haçlı Seferleri'ne, Moğol istilasına birlikte karşı koydu. Bütün cephelerde, Çanakkale'de birlikte savaştı. Bu nedenle kardeşlik vurgusunun yapılacağı dev mitingle teröre, kışkırtıcılara, millet düşmanlarına ve şer ittifakına karşı tek ses olunacak.

7 Haziran'dan sonra oluşturulmak istenen belirsizlik, iktidarsızlık ortamından iş dünyası da etkilendi. Bu duruma "hayır" demek adına, işadamlarının da mitinge büyük ilgi göstereceği vurgulandı. Bu nedenle mitinge yaklaşık 2 milyon kişinin Türk bayraklarıyla katılması bekleniyor.

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşları bu dev mitinge davet etti. Erdoğan, Twitter mesajında "Tüm vatandaşları bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı'ya davet ediyorum" ifadesini kullandı. Bu arada Erdoğan dün Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Seteinmeier'i de kabul etti. Beştepe'de yaklaşık bir saat süren görüşmeye; Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.