Düğünlerde HES kodu sorgulaması yapılacak

Düğünlerde HES kodu sorgulaması yapılacak
Erzurum'da olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Covid-19 tedbirleri kapsamında bazı ek kararlar aldı.

İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi toplantısında, Erzurum'un güncel durumu yeniden değerlendirilerek düğün salonları başta olmak üzere bazı alanlarda ek önlemler alındığı öğrenildi.

Kapalı veya açık düğün salonlarında yapılan düğün, nişan, kına, sünnet düğünü gibi faaliyetlere katılacak misafirlerin düğün salonu işletmecilerince Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden HES kodu sorgulamasının yapılacağı belirtildi.

Bu sorgulamada "riskli kişi" olarak belirlenenlerin salona girişleri engellenerek durumu kolluk kuvvetlerine bildirileceği ifade edildi.

65 yaş üstüne kısıtlama

Düğün, kına, nişan ve benzeri etkinliklere gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne, babaannesi hariç 65 yaş ve üzeri misafir alınmayacağı da belirtildi.

Cenaze törenlerinde ise 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile cenazenin anne, baba, dede, anneanne, babaanne, amca, dayı, hala, teyze ve kardeşi hariç diğer kişilerin cenaze ve defin işlemlerine katılmasına izin verilmeyecek. Özellikle 65 yaş ve üzeri kişilerden kronik rahatsızlığı olanlar, işe gidiş ve çıkış saatlerinde gerekli olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.