Ekrem İmamoğlu'ndan yeni proje: İstanbul İstatistik Kurumu'nu kuracağız

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni proje: İstanbul İstatistik Kurumu'nu kuracağız
Seçim turlarını ''zaman kavramı olmaksızın'' sürdüren CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih turu kapsamında Mardin Dernekleri Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Federasyon genel başkan yardımcısı Süleyman Kartal, İmamoğlu&#


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih turuna sabah, Of-Hayrat Derneği ile başladı. Ardından, partisinin Fatih Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını katılan İmamoğlu, buradan Kadınlar Pazarı'na geçip, esnaflar ve vatandaşlarla buluştu. Esnaf ziyaretlerinin ardından Siirtliler Vakfı'ndaki toplantıya katılan İmamoğlu, Şehremini'ye geçip soluğu semt pazarında aldı. İmamoğlu'nun Fatih'teki son durağı ise Mardin Dernekler Federasyonu oldu. Federasyon genel başkan yardımcısı Süleyman Kartal, İmamoğlu'nu Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice, Süryanice ve İngilizce dillerinde ''Hoş geldiniz'' diyerek karşıladı. 

''Yanlış insanlarla ülke uçurumun kıyısına gider''

İmamoğlu, konuşmasına, ''Çok değerli inanç, eğitim ve siyasal kurumların temsilcileriyle buluşmak, benim burada olmamı çok anlamlı kıldı'' diye başladı. İmamoğlu, ''İstanbul gibi kadim bir kentin sorumluluğuna talip olmak kolay bir iş değil. Derinlikli yol arkadaşlığı isteyen bir iş. Yanlış insanlarla, şehri de ülkeyi de uçurumun kıyısına götürürsünüz'' dedi. Mardin'in inanç, dil ve etnik köken farklılıklarıyla öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Binlerce yıldır bir arada olan bu coğrafyanın, yine binlerce yıl barış içinde yaşaması, bir yönetim felsefesidir. İstanbul'u yöneteceksek, sizin tecrübelerinize, genetiğinize işlemiş yeteneğinize ihtiyacımız olacak. Sizin zenginliğinizin, kente aktarılması lazım'' diye konuştu. 

''Ülkeyi siz yöneteceksiniz, manav suçlu olacak!''

İmamoğlu, Mardinliler ile buluşmasında, ''Şehirle ilgili İBB'den sağlıklı bilgileri alamıyoruz'' diyerek, ''İstanbul İstatistik Kurumu'' projesini ilk kez dile getirdi. Konuşmasında, rakiplerine göndermelerde bulunan İmamoğlu, ''Seçime 2 ay kala yeşilden, şeffaflıktan söz etmeye başlamaları samimi değil. Yakışmıyor. Bize yakışıyor da onlara yakışmıyor'' dedi. Hükümetin tanzim satış noktaları kurmasını eleştiren İmamoğlu, ''Ülkeyi siz yöneteceksiniz ama manavı, kabzımalı pahalılıkla ilgili suçlu ilan edeceksiniz. Böyle bir durum dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Tarımı planlamışsınızdır, gelir dağılımını iyi yönetmişsinizdir, asgari ücreti yükseltmişsinizdir o zaman tamam. Hepsi yanlışken manavı, kabzımalı suçlamaları inanılır gibi değil. Pazarı dolaştık. Pazarcılar, 'Teröriste benziyor muyuz' diyorlar'' diye konuştu. İmamoğlu, ülkenin acil demokrasiye ihtiyacı olduğunu vurguladı. İmamoğlu, konuşmasını, katılımcılara Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice, Süryanice ve İngilizce dillerinde  ''Selam'' göndererek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.