Emekliye sendika zammı verilsin

Emekliye sendika zammı verilsin
Memur emeklilerine verilen sendika zammının işçi emeklilerine de ödenmesi talep ediliyor. Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, sendika zammı hakkının işçi emeklilerine de sağlanması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Hak Emekli-Sen isminde bir emekli sendikası kurduklarını belirten Arslan, zamlar başta olmak üzere işçi emeklileriyle ilgili her türlü düzenlemede sendikanın doğrudan devrede olması ve işçiler için yapılan toplu sözleşme zamlarının işçi emeklilerine de aynı şekilde yansıtılması konusunda iktidarla görüşmelere başladıklarını söyledi.

Sendika kaçınılmaz
Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada, memur emeklilerinin, memurların toplu sözleşme zamlarından yararlandırılmasına rağmen aynı hakkın işçi emeklilerine verilmediğini, bunun da işçi emeklilerinin aleyhine ciddi adaletsizliklere yol açtığını ifade etti.

Yasal engel yok
Emekli haklarının savunulması için sendikalaşmanın kaçınılmaz olduğunu anlatan Arslan, “Yasalara göre emekli sendikası kurmanın önünde bir engel yok. Ancak emekli sendikasına üye yapmakta engel var. Yasa sendika üyeliği için ‘çalışan’ olmayı şart koşuyor. Bu nedenle e-devlet üzerinden emekli sendikasına üye olma imkanı yok. Biz de 1980 öncesi yöntemle üyelik formu doldurtup üye yapıyoruz. Üye sayımız ciddi boyutlara ulaşınca süreci başlatacağız. İşçi emeklilerinin, işçi sendikalarının imzaladığı toplu sözleşme zamlarından yararlandırılmalarının önünde hiçbir yasal engel yok” dedi.
 

Cami yaptırıp vergi ödemiyor

HAK-İş Başkanı Arslan, Türkiye’de çalışanlar aleyhine vergi adaletsizliği yaşandığını, milyonlardan bahseden zenginlerin bir işçi kadar bile vergi ödemediğini söyledi. Bu adaletsizliği vergi sisteminin de körüklediğine işaret eden Arslan, “İşverenlerimize maşallah vergiden düşmeleri için her türlü kolaylık sağlanıyor. Patronlar devlete vergi vermek yerine babasının hayrına cami yaptırıyor, Kur’an kursu açıyor, sonra da gidip vergiden düşüyor. Böyle iş olmaz” dedi. Arslan, kriz dönemlerinde ücret vergilerinin yüzde 10’la sınırlandırılmasını da önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.