'Erdoğan iktidardan böyle inecek'

'Erdoğan iktidardan böyle inecek'
Aydınlık yazarı Sabahttin Önkibar'dan bugünkü köşesinde dikkat çeken analiz...
Sabahattin Önkibar / Aydınlık

Tayyip Erdoğan iktidardan böyle inecek


1) Tayyip Erdoğan seçmenin adeta satın alındığı ve her türlü oyunun döndüğü göstermelik seçimlerle iktidardan uzaklaştırılamaz.

2) Sıkletleri ortada olan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'li muhalefet cephesi ile Tayyip Erdoğan bin kere seçim yapılırsa yine ipi göğüsler.

3) Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirebilecek hadiselerin en önemlisi, demokratik sokak hareketleridir ki bu durum Gezi Direnişi sürecinde görülmüştür.

4) Demokratik sokak kalkışmalarının gerekçesi Erdoğan'ın diktacı yönetim üslubu olabileceği gibi, PKK bağlamında beklenen gelişmelere göre de şekillenebilir. Özerklik benzeri adımlar sonrasında yığınlar sokağa akabilir...
Tayyip Erdoğan'ın, kitleleri sembolleşen Taksim Meydanı'ndan ısrarla uzak tutmaya çalışması, bu korkunun eseridir.

5) Erdoğan'ı alaşağı edebilecek bir başka gelişme, onun uluslararası yargı tarafından ''terör ve savaş suçlusu'' ilan edilmesi ile olur ki bu, ihtimal dışı değildir.

Necdet Özel'in kasetini nereden biliyor?

Üçüncü karedir ''Cumhurbaşkanı'nı dinlediler, kaseti var'' diyor. Derken Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i de dinlenilenlere dahil etti. Dinleyen, Tayyip Erdoğan'a göre, ''Paralel Devlet'' yani F tipi örgüt ise, Başbakan bu dinlemeleri nereden biliyor?

Eğer bunu tahmine dayalı olarak söylüyorsa bunun adı, Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı'nı şaibe altına sokmak değil midir? Öyle ya bulunan iklimde biri hakkında ''kaseti var'' demek, şaibe imasında bulunmaktır. Yoksa o dinlemeler, F tipi örgütte değil başka yerlerde var ve F tipi örgüt siperi ile Tayyip Erdoğan, Gül ile Özel'e mesaj mı gönderiyor? Haşim Kılıç hakkında sızdırılanlar nedense bana bunu hatırlattı. Son bir şey:

Pardon, Başbakan ısrarla dillendirildiğine göre yoksa bu kasetleri Baykal kasetinde olduğu gibi önceden izledi mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.