Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru şekilde anlatamamak

Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru şekilde anlatamamak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Bunu asıl sebebi Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Tuzla-Sedef Tersanesi'ndeki gemi uğurlama töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye'nin en büyük sorunu, kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Bunun asıl sebebi Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir, doğrusu bunu pek de bilemiyorum. Bu durum uzaktan bakıldığında görülen Türkiye manzarası ile ülkemizin hakiki durumunun çok keskin şekilde farklılaşmasına yol açıyor.

 AKP'li Kocabıyık: Devlet büyüklerine suikast halinde millet cezaevlerini basıp FETÖ'cüleri ve PKK'lıları asacak
Terör örgütlerinin eylemleri, sadece eylem yapılan yerde, anda etkisini hissettirir. Onun dışında üzüntümüzü, öfkemizi arttırır ama işlerimizi asla etkilemez. Gece darbe girişimi de olsa ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. 15 Temmuz'da darbe girişimi oldu, ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya çıktı; 2.5 milyar dolar. Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi vatandaşım yastık altında dövizleri piyasaya sürdü.

Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi işadamlarımızın dört elle sarılması, yatırımlarını erteleme noktasında, böyle bir yanlışa düşmesi sadece onlara kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam işadamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum.

Bizim farkımız; işte bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla yine uygulandığı her ülkeyi abat edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdır.''

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE 185 BİN GEMİ ADAMI YETİŞTİRMİŞ DURUMDA

Başbakan Binali Yıldırım da törende bir konuşma yaptı.

''Bugün Türkiye, 185 bin gemi adamı yetiştirmiş durumda. Yetiştirilen gemi adamı bakımdan dünyanın önde gelen ülkelerinin de önüne geçtik, Çin'den sonra geliyoruz'' diyen Yıldırım, ''Türkiye'nin önünde çok güzel yılların olduğunu ifade etmek istiyorum. Her ne kadar ekonomimiz üzerine birtakım spekülasyonlar yapıyorlarsa da hiç kimse endişe etmesin, Türk ekonomisi dünyanın en iyi en gelişmiş ülkelerinin ekonomisinden daha sağlamdır, daha güçlüdür'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, "2016 yılında deniz yoluyla taşınan araç sayısı da önemli ölçüde arttı. 330 bin araç deniz yoluyla taşındı ve geçiğimiz 14 yıl içerisinde Türkiye'nin deniz ticaret gücü de büyüdü. 9 milyon detveyt ton filomuz varken bu rakam, krize rağmen 29 milyonun üzerine çıktı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.