Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi Kararlarına Sert Yorum

Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi Kararlarına Sert Yorum
Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını eleştiren Erdoğan "Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar cübbesini çıkarır siyaset yapar" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu kararları da eleştirdi.

"HERKES YETKİSİNİ, KONUMUNU BİLMELİ"

AYM'yi Twitter kararı ve HSYK yasası üzerinden eleştiren Erdoğan "Bu ülkenin anayasal kurumu çıkıyor kendi ülkesinin, bireyin haklarını savunacağına uluslararası şirketleri savunuyor. Herkes konumunu bilecek. "Bir iç tüzük hazırladık" diyerek yasaların üzerine çıkmak suretiyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak yanlıştır. HSYK yasası ile ilgili müdahale yapılmıştır. Hukukun içinde un gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinmiştir. Herkes yetkisini, konumunu, sınırını bilmeli, Ne yaptığına ne söylediğine dikkat etmelidir" dedi.


"CÜBBENİZİ ÇIKARIN ÖYLE GELİN"

Konuşmasının devamında tüm sorunların siyaset yoluyla çözüleceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: "Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, siyaset yapar. Bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir ama bilesiniz ki bu ülkeye, millete zarar verir. Biz ülkemizde bu tür gerilimlerin yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Birileri sizleri alkışlayabilir. Bilesiniz ki yarın o birileri sizin yanınızda olmayacaktır. Tüm sorunlarımızı siyaset çevresinde konuşacak o sınırlarda çözüme kavuşturacağız."

'Ahh Geziciler Ahh...'

Arıtma tesisi açılışına katılan Erdoğan HSYK'nın yanı sıra Gezi direnişçilerine çatmayı da ihmal etmedi. Erdoğan yine 'biz daha çevreciyiz' temalı konuşmasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada kendilerinin daha çevreci olduklarını iddia ederek, Gezi Direnişçilerini yakıp yıkmakla suçladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümü:

"Türkiye çok büyük oranda güven oyu verdi. Verdiğiniz doğru karardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 30 Mart’ta rakibine 700 bin oy fark atarak belediye başkan adayımız Kadir Topbaş bir kez daha yetki aldı. İstanbullulara bir kez daha vefası için teşekkür ediyorum.
Küresel projelerin takipçisi olmaya devam edeceğim. Bu dönemde inşallah başlattığımız projeleri tamamlayacağız. Marmaray’ın kardeşi lastikli tüp geçiti bitireceğiz. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 1994’ten beri İstanbul’a layık olmak için çok yoğun mücadele ettik. Sizlere mahçup olmadık. Seçimlerin üzerinde sadece 2 hafta geçmiş olmasına rağmen bugün de hayati bir yatırımın açılışı yapıyoruz. İşte durmuyoruz…
İleri derecede arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. Sandıklar kapandığı anda rehavetin içine giren bir kadro değiliz. Kolları hemen sıvarız. 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerlerden devam ediyoruz.

Bu büyük bir çevrecilik örneği. Kim çevreci. Ahh Geziciler ahhh. Sizin işiniz cam çerçeve indirmek. Sizin işiniz molotofla yakıp yıkmak. Bizim işimiz inşa etmek. Atık sular bu büyük eser sayesinde arıtılacak. Bu suların bir kısmı çevre sanayide kullanılabilecek.

ARITMA İŞLEMİ YENİ BULUNMUŞ GİBİ ANLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Avcılar'a gelen yurttaşlara arıtma sistemini tanıttı. Önce atık suyu gösteren Erdoğan sonra da arıtmadan çıkan temiz suyu göstererek işte bu suyun nasıl temizlendiğini gösterdi. Ultra filtrasyon çıkış suyunu da gösteren Erdoğan bu oluşumla Marmara denizini temizleyeceklerini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.