Erdoğan’dan itiraf: 400 milletvekili alınsaydı durum farklı olurdu

Erdoğan’dan itiraf: 400 milletvekili alınsaydı durum farklı olurdu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son dönemde yaşanan çatışmalar ve ölümler üzerine konuşurken, bir kez daha 400 vekil talebini hatırlatarak, “400 milletvekili alınsaydı durum bugün çok farklı olurdu” dedi.





ATV-A Haber ortak yayınında konuşan Erdoğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde, “400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” diyerek dile getirdiği ‘tehditvari‘ talebini yineledi.

Erdoğan, programın sunucusu Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok’un, “’400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün?’ sözleriyle bugünkü çatışma ortamıyla bağdaştırılıyor. Ne diyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu 400 hedefini gösterme aslında yeni bir Anayasa’nın inşasına yönelik bir hedefti. Parlamentoda daha zayıf oldukları dönemde olmayacak kadar bu dönemde yaptıkları tahribatı neyle izah edeceğiz? 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık, Suruç olayını yaşadık, Diyarbakır olayını yaşadık. Bunlar hep bir dayanışma ve yardımlaşmanın neticesinde, en azından ülkemizde terör belasının estirilmesinden başka bir şey değildi. 400 vekili elde edebilecek sayıyı bir siyasi partiyi yakalasaydı, durum bugün çok farklı olurdu. Her şeyden önce Yeni Türkiye adımını atmak için böyle bir şey çok çok iyi olurdu.”

‘400 vekil lafımı ahlaksızca çarpıttılar’

Altınok, reklam arasından sonra Erdoğan’ın bu açıklamalarını, “Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: 400 vekil verilseydi bunlar yaşanmazdı” ifadeleriyle veren Hürriyet ve Zaman gazetesinin sosyal medyada söz konusu laflarını çarpıttığını söyledi.



Erdoğan da Altınok’un bu yorumuna karşılık şöyle konuştu: “Karakter yoksunu, insan olmaktan nasibini almamış. Sonra da utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyorlar. Doğan bey (Hürriyet’in sahibi Aydın Doğan’ı kastediyor) işte mektup yazıyor, ‘Şöyle yapmadık, böyle yapmadık.’ Geçenlerde bunun bir tane başyazarı var (Ertuğrul Özkök’ü kastediyor), ‘Ben böyle bir şey yapmadım’ falan filan. ‘Ben bunu söylemedim’ diye manevra yapıyor. Paralelin başındaki aynı şeyi söylüyor. Bunlar şimdi izne çıkıyor ama biz bunları yargıdan takip edeceğiz. Bu makamı bu karakter yoksunlarına ezdirtmem. Bu adilik.”

Tek bir şehit ailesinden olumsuz tepki almadım

Erdoğan, asker ve polis cenazelerinde kendisine verilen tepkileri de değerlendirerek şöyle konuştu: “Ben bugün 17 şehidimizin ailesini aradım. Hepsi de ‘Çocuklarımız bu vatan için feda olsun’ dediler. Tek bir olumsuz tepki almadım. Ama malum basın organları cenazeleri adeta provokasyon için kullanıyor. Bunların hepsi manipülasyon. Bir baba ‘Benim beş evladım daha var. Bu vatan için beş evladımı da kendimler beraber feda etmeye hazırım’ diyor. Bu babalar da var ama böyle karakteri bozuk olanlar da var. Bu karakteri bozuk olanların yanında bu babalara feda-i can etmeye hazırım.”

‘Seçimler hangi koşulda olursa olsun yapılacak’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın güneydoğu ve doğuyu kastederek,  “Bu koşullarda seçim yapılması imkansız” sözlerini de değerlendiren Erdoğan, “Ne demek seçim yapılması imkansız? Hangi koşulda olursa olsun gerekli tedbirler alınacak ve seçimler yapılacak” dedi.

‘2 bini aşkın terörist öldürüldü’

Erdoğan, programın sonlarına doğru PKK’ya yapılan operasyonlarla ilgili yeniden bilgi vererek, “Bu akşamdan sonra bir kez daha söylemek istiyorum. Bunların bedelini çok ağır ödetiyoruz ve ödeteceğiz. 2000’i aşkın teröristi öldürdük. Devam da edeceğiz. Ya anlayacaklar ya anlayacaklar” dedi.

‘Elinde silahı olan indirilir’

Polis ve askerin ‘Vur‘ emri olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bunun en güzel örneğini Tunceli’de gördük. Ellerinde silah vardı, indirildiler. Nusaybin’de ellerinde silah vardı, indirildiler. Bundan sonra da operasyonlar böyle devam edecek. Terör örgütünün kayıpları artık binlerle ifade edilebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.