Ezgi için adalet çağrısı

Ezgi için adalet çağrısı
Gaziantep'te scooter sürerken ehliyetsiz Sürücü Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması 29 Ocak’ta görülecek. Aile adaletin sağlanmasını istiyor.

Gaziantep'te 12 Nisan 2022’de arkadaşı ile scooter sürerken ehliyetsiz Sürücü Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit için adalet arayışı sürüyor. 29 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da görülecek duruşmanın karar duruşması olması beklenirken dava öncesi Ezgi Alya Yiğit’in ailesi ve Ailenin Avukatı Ergin Sözen gazetemize konuştu. Dava boyunca delillerin karartıldığına dikkat çeken Avukat Ergin Sözen, davanın en önemli noktasının bir türlü sağlıklı delil toplanamaması olduğuna işaret etti. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğüne 1 km mesafede, onlarca apartman ve ticari mekanın bulunduğu işlek bir caddede gerçekleşen bu olayın kamera görüntülerinin bir türlü bulunamamasının sürpriz olmadığını dile getiren Av. Sözen “Kamera görüntüleri bilinçli bir şekilde kaçırılmış’’ dedi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünün sürecin başından beri baskı uyguladığını ve olayın ortaya çıkmaması için çaba gösterdiğini ileri süren Av. Sözen “Dosyaya gelen emniyet tutanakları baştan savma yapıldı” diye konuştu.

1 ay bile tutuklu kalmadı

Duruşmanın karar duruşması olabileceğini belirten Sözen, sanığın bu süreçte bir ay bile tutuklu kalmadan serbest bırakıldığına dikkat çekerek “Verilecek cezanın miktarına göre karar itiraza ya da istinafa tabii olabilir. Bu sebeple yargılama uzayabilir. Şahıs, taksirle insan öldürme suçlamasıyla yargılanıyor. Bu halde alacağı ceza en fazla 5 yıl olacak ve mahkemenin dosyaya bakış açısı budur” dedi. Kamera görüntülerinin bunu değiştirebilmek adına çok önemli olduğunu ancak hepsinin kaybedildiğine vurgu yapan Av. Sözen “Hakkaniyetli bir karar çıkacağını düşünmüyoruz. Davanın sonlanmasının ardından emniyet yetkilileri hakkında ‘Görevi ihmal etme ve kötüye kullanma’ sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Bilirkişi raporları eksik

Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit, hazırlanan bilirkişi raporlarının eksik ve gerçeği yansıtmadığına işaret ederek “Olaydan iki gün önceye ait görüntüler bulunabiliyorken olay anına ait görüntüler ortada yok. Üstüne tanık ifadelerinde olayın kaldırımın tam kenarında seyir halinde gerçekleştiği yer alırken ‘Sağına soluna bakmadı’ gerekçesiyle Ezgi her defasında asli kusurlu bulundu. Olaydan hemen sonra çekilen iki görüntüye ulaştık. Araç kaldırımın dibinde, Ezgi ve Şimal sağda. Ama bilirkişi raporda çizdiği krokide Ezgi’yi yolun ortasında gösteriyor’’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.