FACİAYA DAVETİYE

FACİAYA DAVETİYE
Haramidere’de bulunan Ambarlı-Esenyurt kavşağının yer aldı köprü görenleri hayrete düşürüyor. Köprünün suyun devam edilmesi için yapılan bölümü genişletilmesi gerekirken daraltıldığı için olası bir sel baskınında faciaya davetiye çıkaran cinsten.

  

BU KÖPRÜYÜ HANGİ AKIL İNŞAA ETTİ?

 

Haramidere’de bulunan Ambarlı-Esenyurt kavşağının yer aldı köprü görenleri ve yoldan geçenleri hayrete düşürüyor. Köprünün suyun devam edilmesi için yapılan bölümünün genişletilmesi gerekirken daraltıldığı söyleyen yurttaşlar ‘Olası bir en ufak sel baskınına bu köprü dayanamaz. Şiddetle gelen su devam etmeyince önüne daraltılarak inşa edilen betonu patlatacaktır. Dolayısıyla ciddi bir tehlike yoldan geçenleri beklemektedir. Bu köprüyü hangi akıl inşa ettiyse bilimden ve teknikten eser yok. Yetkililerin acilen köprünün daralan kısmını onarması gerekiyor. Aksi halde yarın çok geç olabilir’ diye konuştular.

 

İŞTE YÜZ YILLAR ÖNCE YAPILAN KÖPRÜ!

 

Bu köprünün yer aldığı Ambarlı-Esenyurt kavşağının hemen yanı başında ada içerisinde bulunan Bizans zamanından yapılan köprüyü gösteren yurttaşlar ‘Bu köprüye bakarak bari inşaat ve plan yapsalardı. Baksınlar zamanının ustaları nasıl köprü yapmışki. En az 800 yıldır bu köprü ayakta. Üstelik herhangi beton ve çimento desteği olmadan’ diye konuştular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum