Gelin kol kola girelim!

Gelin kol kola girelim!
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ilçe binasında Kutlu Doğum Haftası etkinliği tertip etti.
 AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner CHP’li belediye başkanları Hasan Akgün ve Ekrem İmamoğlu’na halka hizmet etmek için kol kola girme çağrısı yaptı. Metiner, “Kimsenin ayağına çelme takmak gibi küçük hesapların içinde değiliz. Her türlü işbirliğinden yanayız, halkımızın özgüvenine inanıyoruz” dedi. 

Haber: Nihal Alltıngövde

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ilçe binasında Kutlu Doğum Haftası etkinliği tertip etti. Programa  ilçeden sorumlu Milletvekili Mehmet Metiner, ilçeden sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi  Ebru Habip, İlçe Başkanı İlker Gürbüz, İlçe Müftüsü  Ahmet Yaylalı, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Rol çalmaya gerek yok!

Programın sonunda gazetemizin sorularını cevaplandıran AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nin açılmasından sonra AK Partililer tarafından dillendirilen 'CHP'li Büyükçekmece ve Beylikdüzü belediye başkanları hastaneyi kendileri yapmış gibi davranıyorlar' eletirisine cevap veren Mehmet Metiner, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir hastanedir. Belediye başkanlarımız hükümetin yaptığı bir icraata sahip çıkıyorlarsa  bundan memnuniyet duyarız. Ama bakanlığın yaptığı bir hastanedir. Belediyelerin bütçeleri de böyle bir hastane yapmaya yetmez. Buna rağmen CHP'li belediye başkanlarımız seçilmiş belediye başkanlarımızdır. Halkımızın iradesine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Hükümetimizin bu icraatına sahip çıkıyorlarsa bundan büyük bir memnuniyet duyarız. Bizler de belediyelerimizin ilçe halkına yapmış olduğu bütün hizmetlerin arkasındayız, yanındayız. Aslolan vatandaşa hizmet götürmektir. Bu konuda da politik ayrımcılık yapmayız. Onun için rol çalmaya gerek yok. Birbirimizi hasım gibi görmeye gerek yok. Biz birbirimizin rakibiyiz birbirimizin hasmı değiliz. Onlarda seçilmiş insanlar bizler de. Milletvekilleri de, belediye başkanları da hizmet etmekle yükümlüdür. Bu konuda birbirimizle iş birliği yaparız nitekim yapıyoruz da. İşte Büyükçekmece'de küçük organize sanayiini hükümet ve belediye birlikte yapacak. Ne var bunda?" diye sordu. 

Beylikdüzü'nde birlikte yürüyelim

CHP'li bir belediye ile birlikte hizmet vermekten asla gocunmayacaklarını sözlerine ekleyen Mehmet Metiner, "Yani Hasan Akgün'le gerekirse kolkola gireriz. Biz AK Parti olarak kendine özgüveni olan bir partiyiz. Hasan Akgün de bizimle kolkola girer. Ekrem İmamoğlu buyursun kolumuza girmek istiyorsa kollarımız açık. Beylikdüzü'nde birlikte yürüyelim. Beylikdüzü halkına hizmetleri de beraber yapalım. Kimsenin ayağına çelme takmak gibi küçük hesapların içinde değiliz. Halkımız kimin ne yaptığını biliyor, görüyor. Halkımızın sağ duyusuna inanıyoruz. Dolayısıyla vakti zamanı geldiğinde halk tercihini yapacaktır. Bize düşen birbirimizi siyasi düşman olarak görmemiz değildir, rekabeti de demokratik bir zeminde, centilmence sürdürmemizdir. Onun için ben kendi bölgemdeki CHP'li belediye başkanlarına buradan sesleniyorum kendi bölgesinde ilçe halkına yönelik ne tür hizmetler yapmak isterlerse hükümet olarak halkın yararına olan her hizmette onların yanındayız. Kolkola gireriz, hep birlikte hizmet yaparız. Ama, 'bunu AK Parti yaptı dedirtmem' diyorlarsa bu onların sorunu. Ama biz belediye ile kolkola girip halka hizmet ettiğimiz için hiçbir rahatsızlık duymayız" ifadelerini kullandı. 

Gereksiz bir gerilim üretiliyor

Kendilerinin bir CHP'li belediye başkanıyla kol kola girmesinden tepedeki yöneticilertin rahatsız olmayacağını, fakat CHP'li belediye başkanlarının kendi üstlerinden fırça yiyeeceklerini savunan  Metiner, "Onların davranış biçimlerine müdahale edecek değiliz. Kolkola gireriz, aynı mekanı paylaşırız, aynı projede yanyana dururuz. Çünkü bizim tepe yöneticilerimizin Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın halka hizmet noktasında bize verdiği talimat budur. Yukarıdaki siyaset iyi bir siyaset değil. Yani biz edebimizi kuşanarak mümkün olduğunca görmezlikten, duymazlıktan geliyoruz ama CHP'nin yok hükmünde saydığımız Genel Başkanı'nın ağzı giderek kirleniyor. Bu da tabana olumsuz yansıyor. Yani gereksiz bir  gerilim üretiliyor. Bunu yapmaya hiçbirimizin hakkı yok. Hiç kimsenin hakkı yok. İnsanlar CHP'li olabilirler, AK Partili olabilirler, MHP'li olabilirler. Hatta zaman zaman birbirimizle siyasi kavgada  yapabiliriz. Ama kavgada namertliğe gerek yok. Birbirimize karşı ağzımızı bozmaya gerek yok. Hakaretlere, küfürlere gerek yok. Çünkü tepedeki genel başkan bunu yaptığında tabandaki insan dozajını arttırarak bunu davranışlarına yansıtıyor" dedi. 

Biz düşmanca siyasete karşıyız

AK Parti olarak her türlü uzlaşıdan yana olduklarını ifade eden Metiner, "Her türlü işbirliğinden yanayız. Biz halkımızın özgüvenine inanıyoruz. MHP'li belediye başkanıyla da CHP'li belediye başkanıylada kol kola gireriz, bulundukları mekanlara gireriz, belediyeleride ziyaret ederiz, projelerinede katkı sağlarız. Biz düşmanca siyasete karşıyız. Bunu AK Partili bir miletvekili olarak bölgenin bir milletvekili olarak genel merkezde de görevi olan bir milletvekili olarak açıkça söylüyorum. Herkese elimiz açık, herkese yüreğimiz açık. Hele hele CHP'li seçmenlere hiçbir şekilde yüreğimiz kapalı değil. Hangi partiye oy verirlerse versinler, herkesi kendimizden biliriz. Çünkü biz demokratik rekabete inanıyoruz. Herkes AK Partili olacak diye bir koşul yok o zaman demokrasinin kendisi anlamsız hale gelir. Biz farklılıklarımızla birbirimizi tamamlıyoruz. Umarım CHP'nin bölge milletvekilleri de, CHP'nin belediye başkanları da, kendilerine uzattığımız bu dost elini yakalarlar. Tepedeki kavgayı buraya taşımazlar" açıklamasında bulundu.

Yok hükmündeki malum zat!

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Yeni dönemde CHP'nin hamleleriyle karşılaşacağız. Yani gereksiz yere bütün fezlekeler gelsin dediler, rest çektiler, resti göremeyeceğimizi zannettiler. Resti gördüğümüz zaman da ipe un sermeye başladılar. Geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini görünce de hilkat garibesi açıklamalarla dokunulmazlığa evet diyeceğini söylüyorlar. Anayasaya aykırı bu teklif diyorlar ama buna rağmen 'evet ' diyorlar. Be hey şaşkın! Anayasaya aykırı ise sen ne diye evet diyorsun. Yani güya bizim teklifimiz anayasaya aykırı ama buna rağmen yok hükmündeki malum zat buna evet diyeceğini söylüyor" ifadelerini kullandı. 

Böyle bir parti olur mu?

CHP'nin teklife destek verdiğini açıklamasına rağmen siyasi bir hamlede bulunduğunu dile getiren Mehmet Metiner, "Zaten grup itibariyle hayır diyecekler. Ama fire çıktığında da AK Parti kendi grubuna hakim olamadı bu fireler AK Parti'den çıktı diyecekler. Böyle basit, sıradan, düzeysiz polemikler üzerine kurulu bir siyasi muhalefet yapacaklar. Zaten bugün kendi partisine mensup milletvekillleri bir bir açıklama yapmaya başladılar biz dokunulmazlıklara hayır diyeceğiz diye. Böyle bir parti olur mu? Genel başkan dokunulmazlığın kaldırılmasına evet diyeceklerini açıkladı, fakat buna rağmen partisinin milletvekilleri hayır diyeceklerini ifade ediyor. Böyle bir parti olmaz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.