GENEL AF ÇIKACAK MI?

GENEL AF ÇIKACAK MI?
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Başbakan Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı değerlendirdi
 Beşir Atalay Başbakan'ın konuşmasını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yaşanan tarihi günle ilgili "Diyarbakır Diyarbakır olalı böyle hoş bir gün yaşamamıştır" dedi.


Diyarbakır halkının verdiği desteği gördükten sonra çözüm süreci ile ilgili bundan sonra daha güvenli olduklarını belirten Atalay, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmada belirttiği "Yeni Türkiye" ifadesi için, "23 Nisan 1920 ruhuna dönmemiz gerekiyor" dedi. "Çözüm sürecinde İmralı'nın BDP'nin yeri var ama halkın yeri en büyük" diyen Atalay, "terör bitsin, silahlar teslim edilsin biz de üzerimize düşeni yapalım" şeklinde konuştu.

KONUŞMA HAKKINDA ÇOK ÇALIŞTIK
"Başbakan'ın o konuşması hakkında çok çalıştık. Çözüm sürecinin özü şu; terör bitecek, silahlar teslim edilecek, ondan sonra da siyaset grubu gerekeni yapacak. Siyaset grubunun gerekeni yapması boyutunda; eve dönüşler, siyasete kaltılma, cezaevlerindekilerin durumu, daha doğrusu içeride ve dışarıdaki terörle ilgili unsurların, o insanların tekrar hayata kazandırılması, evlerine dönüşü, rehabilitasyonu her şey bunun içinde. Başbakanımız bugün bunu açıkça ifade etti aslında. Süreç yürüyor, daha iyi yürüsün. Terör 9 aydır yok, terör bitsin, silahlar teslim edilsin, biz de üzerimize düşeni yapacağız dedi. Bunu af olarak nitelemiyoruz ama dünyanın her yerinde çözüm süreçleri sonuçta silahların teslimin sonrasında o insanların geleceği ile ilgili kararları getirir. Çözüm sürecinin sonunda o kararlarin verilmesi tabiidir. Bugün Başbakan'ın söylediği odur."

O KELİMEYİ TARTIŞTIK
"Kürdistan kelimesini kullanıp kullanmamayı tartıştık ve bugün kullanıldı" diyen Beşir Atalay, Barzani'nin Irak'ta Kürdistan bölgesel yönetiminin başkanı olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: Bu ifade, uluslararası alanda kullanılıyor ama Türkiye'de kullanmayalım gibi söylemler vardı, bugün burada hepsi kullanıldı, bütün sınırları aşıp gidiyoruz, Türkiye rahatlıyor. Ve çözüm süreci yürüyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum