GÜNDEM ARTVİN ALBATROS DEĞİL

GÜNDEM ARTVİN ALBATROS DEĞİL
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat kısa bir zaman içinde Artvin'e giderek yeşil için mücadele edenlere destek vereceklerini söyledi. Büyükçekmece Albatros’ta yaşanan eylemin hatırlatılması üzerine ise Canpolat, “O konu şu anda gündemimizde değil”
CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Kumburgaz Marine Prencess Hotel’de düzenlenen Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli başlıklar ortaya çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda İl Başkanı Cemal Canpolat gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak olduğunu dile getiren Canpolat, "CHP'de olmayan 10 ilçeyi pilot ilçe seçtik. Oraların belediye başkan adaylarını şimdiden belirliyoruz" açıklamasını yaptı.

Birlikte karar vereceğiz
Açıklamasının devamında Artvin’e giderek doğa için mücadele verenlere katkı sunacaklarını dile getiren CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Büyükçekmece Albatros arazisi olarak bilinen ve çok tartışılan satış kararı hakkında ise şunları söyledi; "O konu şu anda gündemimizde değil. Bu sorunla ilgili belediye başkanımızla konuştuk. İlçe başkanımızla, mahalle muhtarıyla ve diğer muhtarlarla konuştuk. Belediye başkanı ve ilçe başkanı ile bir araya gelerek birlikte ne yapacağımıza karar vereceğiz."

Üst yönetim biraraya geldi
Kumburgaz'da düzenlenen toplantının amacına ulaştığını sözlerine ekleyen Canpolat, "Amacımız CHP'nin İstanbul'daki üst yönetimini bir araya getirmekti. Eksiklerimizi görmek, hedeflerimizi koymak ve pazartesiden itibaren de sokağa çıkmak istiyoruz. Biz ilk kez İstanbul'da 40 tane komisyon kurduk. Bu komisyonlarımızı toplantıda anlattım. Çevre komisyonundan  insan hakları komisyonuna kadar, hukuk komisyonuna, yerel yönetimler komisyonuna, basın komisyonuna  kadar  birçok komisyon kurduk. Bütün şehri masaya yatırdık ve bu komisyonları kurduk. Yanlış aday sebebiyle kaybettiğimiz bölgeleri belirledik. Önümüzdeki dönem İstanbul Büyükşehir  Belediyesi'ni şartlar ne olursa olsun kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni yıla işçilerle birlikte girdik
Göreve gelir gelmez CHP'nin başarısız olduğu bölgelerde çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Cemal Canpolat, "Sultanbeyli'den başlayarak bütün İstanbul belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte sahaya inmiş olduk. Yeni yıla işçilerle birlikte girdik, daha sonra  eski genel sekreterimizle birlikte Suriyeli sığınmacıları evlerinde ziyaret ettik. Ne kadar zor koşullarda yaşadıklarını gördük. Özellikle Suriyede birbirini dövenler birbirlerini vuranlar öldürenler, burada bir arada nasıl yaşadıklarını gördük. Önümüzdeki hafta da parlamentodaki milletvekilleri arkadaşlarımız o bölgede bir sağlık taraması yapacaklar. Bu süre içerisinde 300'e yakın  STK görüştük. Bu süre içerisinde kendi belediyelerimizde seçim programımıza koyduğumuz bin 500 TL'lik asgari ücreti olarak uyguladık" diye konuştu.

CHP sistemini değiştirmeli
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yapılan çalışma ve değerlendirme toplantısı hakkında gazetemize önemli açıklamalar yaptı. Toplantının amacının sorunları tespit ederek çözüm bulmak olduğunu belirten Tekin, "Son derece başarılı bir çalışma. CHP bütün sistemini değiştirmek zorunda. Seçimi bitirdiğiniz günden itibaren seçim çalışmasına başlayacaksınız. Şimdi gördüğüm kadarıyla yeni il yönetimimiz özellikle bizim dönemimizdeki çalışma metoduyla hareket ediyor" açıklamasını yaptı.

Çözüm yolları konuşuluyor
TOPLANTI hakkında konuşan Milletvekili Barış Yarkadaş "Birlik beraberlik içinde bir toplantı gerçekleştiriyoruz. İstanbul'um sorunlarını konuşuyoruz, çözüm yollarını konuşuyoruz" dedi. İl Başkanlığı'nın İstanbul'un temel sorunlarını röntgen altına alacak komisyonlar kurduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Bu komisyonlarda kimlerin çalışacağı, nasıl çalışacağı ve neler yapacağı hakkında bilgiler verildi. Belediye başkanlarımız bürokraside karşılaştıkları sorunları anlatıyor, ilçe başkanlarımız toplumsal sorunlara nasıl çözüm buluruz, üye sayımızı nasıl artırırız, seçime nasıl hazırlanırız bunları anlatıyorlar, gayet güzel ve başarılı bir toplantı. Siyaset özeleştiri mekanizmasıyla yürüyor. Nerede eksik kalıyoruz, nerede iyiyiz, nerede zayıfız, nerede güçlüyüz onları konuşuyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Verimli bir toplantı oldu
BAKIRKÖY Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise toplantıda herkesin deneyimlerini paylaştığını dile getirerek, "Milletvekilerimizin, parti örgütümüzün, ilçe başkanlarımızın deneyimlerini tecrübelerini paylaşma şansı buldu, bizlerde bunlardan istifade etme şansı bulduk. Bizm için önemli ve verimli bir toplantı oldu. İstanbul'u knuştuk, belediyelerimizn  sorunlarını konuşuk, ilçe başkanı arkadaşlarımızın beklentilerini  konuştuk. Önümüzdeki süreçle ilgili olarak yapılacak çalışmalardan bahsettik" şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede, "Son derece güzel bir toplantı oldu. İlçe başkanlarımız yaptıkları çalışmaları anlattılar. Belediye başkanlarımızın çok önemli projeleri var, bu projeleri anlattılar. Bazı projelerin diğer belediyeler tarafındanda uygulanmasını arzu ettiler. Dolayısıyla son derece başarılı ve güzel bir toplantı oldu" sözlerini sarf etti. NİHAL ALTINGÖVDE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.