Hac kayıtları yarın başlıyor

Hac kayıtları yarın başlıyor
Gelecek yıl hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 28 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek. Önceki yıllarda başvuruda bulunanlar, kayıt yenileme işlemlerini 9-31 Ocak arasında yapabilecek
Hacca 2017 yılında gitmek için ilk defa kayıt  yaptıracaklar, işlemlerini 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 arasında gerçekleştirecek.  Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar ise kayıt yenileme işlemlerini 9-31 Ocak  arasında yapacak.          Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, hac için ilk defa  kayıt yaptıracaklar ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak.

Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr  veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, "Oda tercihli hac konaklama" ve "Otel  konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak.
         
OTOMATİK  KAYIT YENİLEME YOK

Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar için gerçekleştirilen otomatik kayıt  yenileme işlemi bu yıl uygulanmayacak. Kayıt yenileme işlemleri 9-31 Ocak  tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı  adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

Kayıt yenileyen hacı adayları da http://hac.diyanet.gov.tr veya  müftülüklere bizzat müracaat ederek "Oda tercihli hac konaklama" ve "Otel  konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek.

Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecek.         

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazananlar "kesin kayıt  yaptırabilir" belgelerini, cep telefonlarına gelecek SMS şifresi ile alabilecek.  Yetkililer, hacı adaylarını cep telefonu bilgilerini yenilemeleri yönünde uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.