Irak'ın kuzeyinden acı haber: Şehit sayısı 4 oldu

Irak'ın kuzeyinden acı haber: Şehit sayısı 4 oldu
Dün Hakkari Çukurca'da 2 asker şehit düşmüş 2 asker de yaralanmıştı. Bugün şehit sayısı 4'e yükseldi...
Irak'ın kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Zap Vadisi Bölgesi'nde yuvalanan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyona devam edilirken bugün bir acı haber daha geldi. operasyonu sürdüren 2 asker daha PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Böylece 24 saat içerisinde aynı bölgede şehit düşen askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

Irak'ın kuzeyindeki Çukurca İlçesi'nin karşısına düşen Irak topraklarındaki Zap Vadisi Bölgesi'nde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Furkan Aydın ile 1 hafta önce evlenen Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer şehit oldu, 1'i ağır 2 asker yaralandı. Bu olayın ardından Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava operasyonda 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlenen operasyonda 2 olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.
 
ŞEHİT FURKAN AYDIN, 37 GÜNLÜK EVLİYDİ


Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerce girilen çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın'ın Osmaniye'de yaşayan ailesine acı haber verildi. Babasını birkaç yıl önce kaybeden şehit Furkan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ve eşi Sibel Aydın, şehadet haberini misafirliğe gittikleri şehidin dayısının Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinde aldı.




Sağlık ekipleriyle birlikte eve giden Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve askeri yetkililer acı haberi aileye verdi. Acı haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren anne Ayşe Aydın'a sağlık ekipleri müdahale ederken, şehidin kardeşi Kaymakam Gültekin'e sarılarak gözyaşı döktü.

Babası birkaç yıl önce vefat eden şehit Uzman Çavuş Furkan Aydın'ın 37 gün önce Sibel Aydın'la evlendiği ve ailesini endişelendirmemek için görev yerini sakladığı öğrenildi.
 
ŞEHİT İLHAN SEZER İSE 8 GÜNLÜK EVLİYDİ


8 Ekim günü Derya Sezer ile dünyaevine giren 26 yaşındaki Uzman  Çavuş İlhan Sezer, evlendikten 3 gün sonra göreve gitti. Sezer, Hakkari’nin ve Çukurca ilçesinin Irak sınırında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından çıkan çatışma sonucu şehit düştü. Şehidin Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Nuhören köyündeki baba ocağına acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdülkadir Kavuncu verdi.



Baba İsmail Sezer acı haberi evinin yanındaki bahçe ile uğraşırken Vali Baruş’tan aldı. Acı haberi alan baba gözyaşlarına boğuldu. Baba İsmail Sezer ile birlikte şehidin evine giren Vali Baruş’tan acı haberi alan anne Azime Sezer ise sinir krizleri geçirerek fenalaştı. Olay yerinde bulunan 112 ekipleri anne Azime Sezer’e müdahalede bulundu. Şehidin Bolu kent merkezinde yaşayan eşi Derya Sezer’e de yetkililerce acı haberin verileceği öğrenildi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin arkadaşları da acı haberle yıkıldı.
 
NEREYE GİTTİĞİNİ SÖYLEMEMİŞ


Düğünden üç gün sonra arkadaşlarıyla helalleşerek “Göreve gidiyorum” diyen İlhan Sezer’e arkadaşlarının “Daha evleneli üç gün oldu. Nereye gidiyorsun?” dediği, şehidin ise “Bölge karışık, göreve çağırdılar” diyerek arkadaşları ile vedalaştığı öğrenildi. İlhan Sezer'in Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan'ın yeğeni olduğu öğrenildi.
 
SON 24 SAATTE 4 ŞEHİT


Bölgede arazi arama tarama operasyonu devam ederken bu sabah erken saatlerde yine el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit düştü. Böylece bölgede son 24 saat içerisinde 4 asker şehit düştü. Bu bölgede devam ettirilen operasyonda 8 terörist daha ölü ele geçirilirken etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 16'ya çıktı.

Bu sabah şehit olan kimlikleri henüz açıklanmayan şehit iki askerin cenazesi Hakkari Dağ Tugay Komutanlığı'na getirildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.