Kabe faciasından 'Bin Ladin' sorumlu!

Kabe faciasından 'Bin Ladin' sorumlu!
Mekke'de meydana gelen ve 110 kişinin ölümüne neden olan vinç faciasında inşaat çalışmasını yürüten Bin Ladin grubu sorumlu bulundu. Şirketin üst düzey yöneticilerine yurtdışı yasağı getirilirken, Bin Ladin grubu kamu ihalelerine giremeyecek
Mescid-i Haram'da geçen hafta meydana gelen vinç faciasında genişletme çalışmalarını yürüten Bin Ladin grubu kısmen sorumlu bulundu.
Soruşturma komisyonu şirketin iş güvenliği kurallarına uymadığı sonucuna vardı. Suudi Arabistan Soruşturma Komisyonu kazanın olmasında vinçteki denge sorunuyla hava koşullarının da etkili olduğuna işaret etti. Soruşturma tamamlanana kadar Bin Ladin grubunun üst düzey yöneticilerinin yurtdışına çıkışları yasaklandı. Bu süre içinde şirket yeni kamu ihalelerine de katılamayacak.
Bunun dışında Maliye Bakanlığı'ndan, Bin Ladin grubunun yürüttüğü tüm projelerin incelenmesi istendi. 4 yıldır Harem-i Şerif'i genişletme çalışmalarını yürüten Bin Ladin grubu bölgenin en büyük inşaat şirketlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Gelecek sene Kral ağırlayacak
El Kaide lideri Usame bin Ladin'in babasının 80 yıl önce kurduğu şirketi Bin Ladin'in kardeşi Bakr yönetiyor. Suudi Arabistan Kralı'nın yayınladığı emir uyarınca vinç kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralanma sonucu engelli kalanlara 267 bin dolar ödenecek. Diğer yaralılara 133.5 bin dolar ödeme yapılırken, hayatını kaybedenlerden her birinin 2 yakını ve kazada yaralandığı için hac vazifesini tamamlayamayanlar gelecek yıl Kral'ın misafiri olarak ağırlanacak. Mescid-i Haram'daki kazada 110 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı.
-Habertürk-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.