Kadıköy Belediyesi'ndeki operasyonda 2 tutuklama

Kadıköy Belediyesi'ndeki operasyonda 2 tutuklama
Kadıköy Belediyesine yapılan operasyon çerçevesinde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 9 kişiden, 1 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkartılan 8 kişiden 2 si tutuklandı, 6'si serbest kaldı.

Cumhuriyet savcısı Saadettin Ulusoy'a ifade veren 9 kişiden 4ü tutuklanması istemiyle, 4 kişi adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edilirken 1 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan, Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sabri İlze ile firma çalışanı Murat Atalan tutuklanırken , Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Zeybek, Fikret Kayacan, Güney Derin, Erol Özbalçık, Süleyman Erdal serbest bırakıldı.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, belediye çalışanlarından 11 kişinin gözaltına alındığını, 10 kişinin serbest kaldığını, 1 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktığını söyledi.

TUTUKLAMA KARARI, İHALELERLE İLGİLİ DEĞİL

Tutuklama kararının farklı bir nedenle verildiğini belirten Öztürk şunları söyledi: “Tutuklama kararı, ihalelere veya yapılan operasyonun içeriğiyle ilgili değil. Şuan yargılama ile ilgili bilgi veremiyorum. Çünkü gizlilik kararı devam ediyor. Ancak biz bu gizlilik kararına saygı gösterirken, bugün gazetelerde boy boy dava süreci ile ilgili, delillerin toplanmasıyla ilgili haberler yer aldı. Ama bizim her şeye rağmen yargıya ve karara olan saygımız devam edecek. Ama sonuç itibari ile yapılmış operasyon CHP'li belediyelere yönelik bir itibarsızlaştırma operasyonu oldu. Yargının vermiş olduğu kararla bu ortaya çıkmış durumda."

Bir gazetecinin "Bir kişi daha tutuklandı, acaba firma yetkilisi miydi" şeklindeki sorusu üzerine Öztürk "Bu tamamen bizim dışımızda. Belediye faaliyetlerinin dışında. Onların arasındaki bir ilişkiden dolayı ama birkaç gün içeriside onlarında çıkacağını düşünüyorum. Onunla ilgili de somut bir şey olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi henüz biz delillere vakıf değiliz. Ancak bildiğim kadarıyla bugüne kadar yapılan soruşturmada ihale ile ilgili bir soruşturma yapılıyordu. İhalelerle ilgili herhangi bir tutuklama kararı yok şu anda" dedi. Mahkeme kararı ile tutuklanan iki kişiden Sabri İlze, Paşakapısı Cezaevi'ne, Murat Atalan ise Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.