Kaos fırsatçıları

Kaos fırsatçıları
15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi sürüklediği kaos ortamından yararlanan, yaşanan belirsizliği lehlerine çevirmeye çalışan ve gazetemize saldıran çete üyeleri çok net kamera kayıtlarına rağmen hala bulunamadı
 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi sürüklediği kaos ortamından yararlanan, yaşanan belirsizliği lehlerine çevirmeye çalışan ve gazetemize saldıran çete üyeleri çok net kamera kayıtlarına rağmen hala bulunamadı

Adalete teslim edilsinler

Gazetemizin merkez ofisine yapılan çirkin saldırı farklı kesimleri aynı çatı altında buluşturdu. Bütün çevrelerden saldırıya tepki yağarken darbe sonrası yaşanan belirsizliği kaosa çevirmeye çalışan fırsatçıların bir an önce adalete teslim edilmeleri yönünde çağrı yapıldı. AVM güvenliğine Ak Gençlik olduklarını söyleyen ve ofisimizi paramparça eden saldırganların, AK Parti'yi de zor duruma düşürdüğü, sürekli beraberlik vurgusu yapılan bir zamanda ayrışmaya hizmet ettiği belirtildi. 

İpin ucunu kaçırmamak lazım

AVM ve Gazetem İstanbul'un kamera kayıtlarında çok net bir şekilde görülen ve ellerini kollarını sallayarak mesken basan saldırganların hala yakalanamaması da tedirginlik yarattı. Tarihinin en kanlı sürecini yaşayan Türkiye'de bu tür saldırıların gözardı edilmesinin yeni saldırılara davetiye çıkaracağını belirten siyasiler, "İpin ucunu kaçırmamak lazım" uyarısını yaptı, sağduyu talebinde bulundu.

Sorumluları bulun

Gazetem İstanbul'a yapılan çirkin saldırı tepki çekmeye devam ediyor. Toplumun bütün kesimleri ve okurlarımız saldırıyı lanetleyerek Gazetem İstanbul'un yanında olduklarını, sorumluların bir an önce bulunması gerektiğini söyledi.

25-30 kişilik bir gurup tarafından Pazar günü 00.30 da Gazetem İstanbul’un merkez ofisine çirkin bir saldırı gerçekleşti. İstanbul genelinde birçok kişi ve kurumun tepki gösterdiği saldırıya, Silivrililerden de kınama geldi. Gazetem İstanbul’un okurları, saldırganlara, “Adalet önünde hesap vermelidir” şeklinde tepki göstererek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.     

Okurlarımızın yanısıra siyasiler ve STK'lardan da saldırıya tepki gösterildi. Yapılan açıklamalarda hassas bir süreçten geçildiğine vurgu yapılarak bu tür saldırıların kabul edilmez olduğu vurgulandı. 



Halkın haber alma özgürlüğüne saldırıdır

Metin Karakaş /AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi: Gazetenize yapılmış olan saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Ülkemizin ve milletimizin çok zor bir dönemden geçtiği, ayrıca birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gereken bu günlerde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış olan bu saldırının bir daha gerçekleşmemesi dileğiyle Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. 

Kimliği ne olursa olsun saldırıyı kınıyorum

Rıfat Kutlu/ AK Parti Silivri İlçe Başkanı: Ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımız olduğu, kimliği ne olursa olsun her ferdin Türkiye olduğu bu günlerde gazetenize yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı yapanların bir an önce bulunup, adalet önünde gereken şekilde cezalandırmasını temenni ediyor, Gazetem İstanbul ekibine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 

Susturulmaya çalışılan bir basın sağır bir Türkiye demektir

Şenol Türkyılmaz / MHP Silivri İlçe Başkanı: Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Gazetem İstanbul’a yapılan haince saldırıyı üzüntü ile karşıladık. Yapılan bu saldırı hiçbir durum ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Gazetem İstanbul’a yapılan bu saldırı Tüm Türkiye’ye ve Türk milletine yapılmıştır. Susturulmaya çalışılan bir basın, gözü kör kulağı sağır bir Türkiye demektir. Bunu yapanların bir an önce bulunmasını, gereken cezanın en ağır bir şekilde verilmesini temenni ediyor, Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu gibi durumların bir daha yaşanamaması dileğiyle.

‘Basın milletin müşterek sesidir’

Figen Yıldız / CHP Silivri Belediyesi Meclis Üyesi: Basına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bu tür saldırıların yapılması kabul edilemez bir şey. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan birçok eylem yapılıyor. Bunların hepsine sağduyu ile yaklaşmak gerekmektedir. Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun diyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Basın milletin müşterek sesidir.’

Orman kanunları gibi davranışları asla kabul etmiyoruz
 
Hüseyin Turan / Silivri Belediyesi Eski Başkanı: Her türlü vandalizme ve hukuksuzluğa karşıyım. Herkes hukuk çerçevesinde duruşunu belli etmeli.  Orman kanunları gibi davranışları asla kabul etmiyoruz. Bu çerçevede Gazetem İstanbul’a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Birbirimize kenetlenmemiz gereken bu günlerde herkes davranışlarına dikkat etmesi gerekir, birbirimiz üzecek, birliğimizi beraberliğimizi zedeleyecek söz ve hareketlerden kaçınmamız gerekir. Tekrar Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Puslu havayı seven vandalların saldırısını kınıyorum

Selami Değirmenci / Silivri Belediyesi Eski Başkanı: Pazar günü gece puslu havayı seven, olağan şartlarda ortaya çıkma cesareti gösteremeyen bazı vandalların yandaş olmayan, özgürlükten yana tavır koyan Gazetem İstanbul'a yapmış olduğu hain saldırıyı kınıyor, lanetliyorum. Her şeye rağmen yapan ve yaptıranların tespit edilerek cezalandırılmalarını diliyorum.

Saldırı sadece size değil, bütün medyaya yapıldı

Sevginar Sali / Silivri Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi: Şiddet asla bir iletişim aracı olamaz. Basına yönelik fiziksel saldırılar ise acizlikten başka bir anlam taşımaz. Medya özgürlüğünü büyük bedeller ödeyerek kazandı; demokrasilerde dördüncü sıradan ikiye yükseliş kaydetmesi gücünün ispatı. Gazetem İstanbul ve tüm emekçi meslektaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Söz konusu saldırı sadece size değil, bütün medyaya yapıldı sayıyoruz. Bu tür olayların tekrarlamaması ve faillerin bir an önce yakalanması temennilerimizle. Zor günler güçlenmemiz için vesile olsun!



Herkes sağduyulu olmalı

CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök gazetemize yapılan saldırıyı, 'alçakça' olarak niteledi. Geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için gazetemizi ziyaret eden Gök, "Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Herkesin sağduyulu olması gerekir" uyarısını yaptı. CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı Sevinç Özkatrancı ve partililerle birlikte gazetemizin ortakları Mehmet Mert ve Ali Tarakçı ile görüşen Halil Gök, bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Basına yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini dile getiren Gök, hassas ortamın art niyetli kişiler tarafından kullanıldığını savundu.



AK Parti'den 'geçmiş olsun' ziyareti

Büyükçekmece Belediye Meclisi AK Parti Grubu, gazetemize yapılan çirkin saldırıyı kınayarak, gazete çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi AK Parti Meclis üyeleri gazetemize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Grup Sözcüsü Recep Erol'un başkanlığında gazetemize ziyaret ederek Mehmet Mert ile görüşen, Tamer Canbaz, Hasan Bacıoğlu, Mehmet Aytekin, Yadigar Bakacak, Mir Mehmet Öztürk, Ahmet Küçük, Havva Demirtaş, Musa Kaynar, Bedir Gürses ve Mustafa Uçar saldırının asla kabul edilemez olduğunu söyledi. 



Saldırı kabul edilemez

Ziyaret sırasında açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol saldırıyı kınayarak, "Türkiye ne Afrika, ne Ortadoğu ne de Güney Amerika ülkesidir. Hayatını ortaya koyarak demokrasiyi koruyan büyük bir milletiz ve bu konuda desteklerini esirgemeyen ulusal ve yerel basın mensuplarımıza da yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. AK Parti Büyükçekmece Meclis üyeleri olarak yaşanan bu saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" açıklamasını yaptı. Saldırı görüntülerini izleyen meclis üyeleri, faillerinin bir an önce yakalanması ve gerekli cezaları almaları yönünde görüş bildirdi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.