Kara; ‘Yalvarıyorum artık, geçirin şu imarı’

Kara; ‘Yalvarıyorum artık, geçirin şu imarı’
Kara; ‘Yalvarıyorum artık, geçirin şu imarı’
Kara; ‘Yalvarıyorum artık, geçirin şu imarı’
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 1/1000’lik imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmemesi düzenlediği basın toplantısında adeta isyan ederek ‘Çatalca menfaatleri için yalvarıyorum artık. Vicdanınızı dinleyin ve bu imarı geçirin’ dedi…
 
Çatalca’nın neredeyse imar ile yatıp imar ile kalktığını söyleyen Cem Kara basın mensuplarından da destek isteyerek kim yada kimler bu imarları engelliyorsa yarın halkın huzurunda hesap vereceklerdir dedi.
Cem Kara basın toplantısında şunlara yer verdi; ‘Bakın göreve geldiğim 16 ayda önce İSKİ yönetmeliğini değiştirerek Çatalca’nın yaşanabilir nüfusunu 20 binlerden 60 binlere çıkardık. İkinci aşamada hedefimizde 1/1000 ölçekli planlar vardı. Her türlü teknik destek ve bilgiler ışığında bu planları tamamlayarak İBB meclisine sunduk. Gereken askı ve diğer süreleri tamamlayan planlarımız meclise gelmeden önce yetkili hemen hemen herkes ile defalarca görüştüm, konuştum. Zaten meclise en çok katılan ilçe belediye başkanı olarak hemen hemen her meclis toplantısında komisyonlar ile görüştüm. Kimselerin olumsuz bir görüş belirtmemesine rağmen Çatalca’nın imarları önce 2010 Haziran, ardından da 2010 Ağustos meclisinden geçmedi.
 
ESENYURT GEÇTİ!
 Esenyurt ve Arnavutköy de daha önce geçmemişti ama bu son mecliste onlar geçti. Şimdi buradan soruyorum. Bu planlar neden geçilmedi. Çatalca’ya kim yada kimler ihanet ediyor.  
Bu planların geçmemesi kimin işine yarayacak. Bir taraftan biz siyaset yapmıyoruz diyorlar. Çatalca’nın menfaatini düşünüyoruz diyorlar. Diğer taraftan ise Çatalca’ya ihanet ediyorlar. Çatalca’da siyaset yapan herkesi göreve davet ediyorum. Sivil Toplum Örgütlerini vatandaşları ama herkesi. Çıksınlar sorup soruştursunlar. Çatalca’nın geleceğini kimler yok ediyor?
 
HALK SESSİZ KALMAZ!
Bu süreç böyle devam ederse halk bunun cevabını her ortamda veriri. Gerekirse Ankara’ya yürürüz. Komisyona gelen teknik olarak en sorunsuz planlardan birisi olmasına rağmen bu planlar neden geçilmiyor. İstanbul Valimiz köyleri ziyaret ettiğinde orada birebir halk sorunlarını dile getirdi. Ev yapamıyoruz dediler, ahır yapamıyoruz dediler. Bizim elimizi kolumuzu kimler bağlıyor dediler. Bizim yaşam hakkımı mızı engelleyemezsiniz dediler. Bu planlar eğer Eylül ayında da geçmezse bu halkın isyanının nereye varacağını kimse hesap edemez. Kim ya da kimler bu yanlışın içindeyse elini vicdanına koymalı ve artık bu planlar meclisten geçmeli. Şimdiye kadar Çatalca’nın elinden alınanlara sessiz kalanlar gibi yapmam, yapmayacağım.  25 yıl eğitim için yalvardım, kendi adıma şimdiye kadar hiçbir şey istemedim. Şimdi de Çatalca’nın geleceği için yalvardığım da olmuştur. Gerekirse gene yalvarırım. Fakat artık birileri Çatalca’nın sesini duymalı ve bu imarlar geçmeli…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum