KERBELA ŞEHİTLERİ YKB’DE ANILDI

KERBELA ŞEHİTLERİ YKB’DE ANILDI
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin ve arkadaşları, Kerbela'da şehit edilişlerinin 1379’uncu yılında düzenlenen ‘Evrensel Aşura Matem Merasimi’ etkinlikleri ile anıldı.
Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Caferider tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, İran Büyükelçisi İbrahim Tahiri Fard, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere, yurt içinden ve dışından binlerce vatandaş katıldı.

“İSLAM HERKESİ KARDEŞ YAPAN BİR DİNDİR”

 Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ehlibeyt sevdalılarını selamladığı konuşmasında, “Herkes kendine bir Hüseyin yaratmış ancak gerçek Hüseyin kenarda kalmış. Hz. Hüseyin bizden yana rahatsızdır.  Biz kendi ideolojimize uygun bir Hüseyin yaratmışız. Allah bize gerçek İslam’ı yaşamayı nasip etsin” dedi. Özgündüz, “Bizim yaşadığımız dine bakarak dünya bu dini değerlendirmesin sakın. İslam dini kelle koparan bir din değildi. Herkesi birbiriyle kardeş eden bir dindi. Bu dini boğmak isteyenlere karşı savaşacak aslanlar yetiştiren bir dindi Hz. Hüseyin bunu korumanın derdindedir. Yezid, kendi yaptıklarını Hz. Hüseyin’e onaylatmak istiyordu ”diyerek sözlerini noktaladı.

 “KERBELA’YI ANMAK BİR İMAN TAZELEMEDİR”

 Törende söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Bu basit bir anma, basit bir matem, geçmişe bağlanış değildir. Kerbela’yı anmak kalbimizin dirilişi, bu meydan bir iman tazelemedir. Peygamber Efendimizin bize bıraktığı o kutsal emanete sahip çıkmaktır. O hak ve hakikat sedasını duymamız ve o sedaya sessiz kalmamamızdır. Biz Hz. Hüseyin’in başı kesildiğinden beri başsız kaldık; onu kesip biçtiler o günden beri parça parçayız. İslam dünyası büyük bir coğrafya, büyük bir nüfusa sahip. Bunları pazar olarak görüp üzerimizden pazarlık yapanlar var. Her birimiz, akılla, irfanla hareket edip böyle şeylere müsaade etmemiz lazım. Biz ehlibeyt kokusuna o kadar aşina olmalıyız ki, hiç kimse bizi aldatamamalı. Zülfikar bir kılıca sahip olmak, Hz. Hüseyin duruşuna sahip olmak bunu gerektirir” diye konuştu.

 GÖZYAŞLARI SEL OLDU

 Gözyaşlarının sel olduğu programda, İstanbul’un dört bir yanından gelen Caferi vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara ağlayarak eşlik etti. Programda öte yandan Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu’nun ‘Masumluğun Galibiyeti’ başlıklı tiyatro oyunu sahnelendi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.