Kılıçdaroğlu Almanya yolcusu

Kılıçdaroğlu Almanya yolcusu
Kılıçdaroğlu birtakım diplomatik ve siyasi görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e geliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birtakım diplomatik ve siyasi görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e geliyor.

11-13 Mayıs tarihleri arasında Berlin’e Genel Başkan yardımcıları ve kurmayları ile gelecek olan Kılıçdaroğlu Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sıgmar Gabriel ve Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Sol Parti yetkilileriyle bir araya gelerek, siyasi istişarede bulunacak.

 Kılıçdaroğlu’nun Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz belli olmadı.

Kılıçdaroğlu 12 Mayıs tarihinde de Berlin’de saat 18:00’de Maritim Otel’de çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu Ocak ayında Almanya’nın Essen kentinde ikinci gününde Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir ile çalışma kahvaltısında bir araya gelmişti.

Özdemir Essen’de görüşme sonrasında ikili görüşmelerde gazetecilere yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu Berlin’e davet ettiklerini ve karşılıklı işbirliği yapmaya karar verdiklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.