Kılıçdaroğlu: PKK, Binali Yıldırım Bey’e saldırmadı, bana saldırdı

Kılıçdaroğlu: PKK, Binali Yıldırım Bey’e saldırmadı, bana saldırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a, "PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz.'' dedi.
 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın Erzincan'daki konuşmasında kendisine yönelik 'Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Demokrasiye sahip çıkalım.' Ey Kılıçdaroğlu, demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız, ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur' sözlerine yanıt verdi.

Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar,  çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz!" dedi.

BAŞLANGIÇI KILIÇDAROĞLU YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden bu yana gerçekleşen Cumhuriyet gazetesinin yazar ile yöneticileri, HDP milletvekilleri ve akademisyenlerin tutuklanmasıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'a de seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. Demokrasiye sahip çıkınız, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, medya özgürlüğüne sahip çıkınız! Cumhuriyet gazetesi ne yaptı? Bir yerlere bomba mı yerleştirdi? Yöneticileri FETÖ'yle işbirliği mi yaptılar? 'Benim dediğim gibi yazacaksın, benim dediğim gibi düşüneceksin, benim dediğim gibi konuşacaksın, davranacaksın' böyle anlayış demokrasilerde yoktur, o diktalarda vardır. Diktatörü de istemiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP milletvekilleri ve Cumhuriyet çalışanlarının tutuklanmasına ilişkin yaptığı "Demokrasiye sahip çık" çağrısına yanıt vererek, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" dedi.

Erzincan'da Et ve Süt Kurumu kombinasının açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşmaya yapan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle; Ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlere karşı 79 milyon vatandaşımız gereken dersi veri.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden bu yana gerçekleşen Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticileri, HDP milletvekilleri ve akademisyenlerin tutuklanmasıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'a de seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. Demokrasiye sahip  çıkınız, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, medya özgürlüğüne sahip çıkınız! Cumhuriyet gazetesi ne yaptı? Bir yerlere bomba mı yerleştirdi? Yöneticileri FETÖ'yle işbirliği mi yaptılar? 'Benim dediğim gibi yazacaksın, benim dediğim gibi düşüneceksin, benim dediğim gibi konuşacaksın, davranacaksın' böyle anlayış demokrasilerde yoktur, o diktalarda vardır. Diktatörü de istemiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.