KONDA'nın Köşk anketi sızdı!..

KONDA'nın Köşk anketi sızdı!..
KONDA'nın merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri anketinin sonuçları belli oldu. İşte Köşk yarışında adayların son durumu...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeanket şirketlerinin araştırma sonuçları ardı ardına yayınlanırken en çok merak edilen araştırmanın sonuçları da sızdı. Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi sektörün en güvenilir markalarından KONDA'nın yaptığı Köşk anketinin sonuçlarını paylaştı.

MAKAS KAPANMIYOR AKSİNE AÇILIYOR!

Selvi Başbakan Erdoğan'ın masasındaki son anketin KONDA'ya ait olduğunu vurguladığı yazısında ortaya çıkan tabloyu şöyle özetledi: Başbakan Erdoğan yüzde 55 Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38 Selahattin Demirtaş yüzde 7.5 İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm: Şu ana kadar ANAR'ın, Pollmark'ın ve Genar'ın kamuoyu araştırma sonuçlarına ulaşmıştım.

Başbakan Erdoğan'a yeni sunulan Konda'nın sonuçları da aynı gerçeğe işaret ediyor.

Bu millet ilk turda hem de ezici bir oy oranıyla Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı'na gönderiyor.

Konda'nın araştırmasına göre; Başbakan Erdoğan yüzde 55 Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38 Selahattin Demirtaş yüzde 7.5 Erdoğan partisinin 5 puan üstünde.

Ekmeleddin İhsanoğlu ise çatı partilerinin toplamının 5 puan altında.

Erdoğan ile İhsanoğlu arasındaki fark 17 puan.

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, 'Bundan sonra makas kapanmaz' dedi.

Makas kapanmıyor tam tersine açılıyor.

Siz asıl katılım oranına bakın. O zaman farklı bir sonuç sizi bekliyor demektir.

 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı. Bu ankete göre, Türkiye halkının ilk kez oy kullanacağı Cumhurbaşkanı seçimlerinde, en çok oy vermeyi düşündüğü isim yüzde 54,3 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan oldu.

ORC'ye göre Erdoğan 54.3 Cumhurbaşkanı seçimleri için araştırma şirketleri anketler yapmaya başladı.

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket sonuçlarına göre, halk yüzde 54,3 ile Cumhurbaşkanlığı için "Erdoğan"ı işaret ediyor.

İhsanoğlu ve Demirtaş'ın oranları ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketin sonuçlarına göre Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,0, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,7 oy oranında kaldı.

Anket 23 - 27 Temmuz tarihleri arasında yapıldı ORC, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anketi, 23-27 Temmuz tarihleri arasında 34 ilde 3100 kişiyle, yüz yüze anket tekniğiyle gerçekleştirdi.

Ankette seçmenlere, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 54,3'ü Başbakan Erdoğan yanıtını verirken, yüzde 38'i ise Ekmeleddin İhsanoğlu dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.