KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Kurban Bayramı nedeni ile kurban kesmek isteyenlerin, sağlıklı kurbanlık hayvan temin etmeleri ve muhtemel salgın hastalıkların bulaşmasını ve yayılmasını önlemesi, kaçak kesim ve satışın önüne geçilmesi amacı ile önlemler arttırılıyor.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Kurban Bayramı için sağlık konusunda komisyon kararları aldırdığını bildirdi.


KAÇAK VE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN SATIŞLAR ENGELLENECEK

Avcılar Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı süresince Avcılarlı hemşehrilerinin sağlıklı kurban kesimini sağlamak için tüm ekiplerini seferber edecek. Avcılar Belediyesi kurban satış ve kesim yerlerinin hayvan refahı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve  kaçak giriş çıkışların önüne geçmek için; etrafı çevrili, giriş çıkışların tek bir noktadan zabıta ekiplerinin kontrolünde sağlanacağı kesim yerleri kuracak. 

Avcılar Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Kurban satış yeri etrafına kaçak olarak hayvan getirilmesine ve satış yapılmasına karşı Zabıta ekipleri görev yapacak. Bayram öncesi kurban satışı süresince ve bayram süresince kurban satış ve toplu kesim yapılacak yerlerde Avcılar Belediyesi temizlik ekipleri, atık toplama ve temizlik araçları da tam mesai yapacak. 


VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI İÇİN TÜM EKİPLER GÖREV BAŞINDA

Kurbanlık satış ve kesim yerlerinde yetkililer tarafından tüm küçük ve büyükbaş hayvanların kulak küpe numarası, pasaportları ve veteriner sağlık raporu örnekleri kontrol edilecek. Küpesiz veya belgesiz yakalanan hayvanlar Avcılar Belediyesinin lojistik hizmeti ile kesimhanelere sevk edilecek. 

Avcılar Belediyesi meydana gelebilecek muhtemel bir salgın hastalığa karşı karantina yerleri belirleyecek. Kontroller esnasında hastalıktan şüpheli hayvan tespit edildiğinde bu hayvanlar zabıta eşliğinde karantinaya alınacak. 

Kesilen hayvanlarda ise insan tüketimine sunulmayacak bir hastalık çıkması durumunda kesilen hayvanların tüketimine izin verilmeyerek Veteriner Hekim nezaretinde usulüne uygun şekilde imha edilecek. Çevreye rahatsızlık verilmemesi için 17.08.2017 tarihinden önce de satış yerlerine kurbanlık hayvan kabul edilmeyecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.