Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı
Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmeye göre, yurdun iç ve batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji, rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiğine işaret ederek, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ADANA: Parçalı bulutlu. (30)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (21)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (31)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan ve Kars, akşam saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.