Uzakdoğu’da Görülmesi Gereken 5 Şehir

Uzakdoğu’da Görülmesi Gereken 5 Şehir
Uzakdoğu’da Görülmesi Gereken 5 Şehir

Seyahat etmek, gezmek sevenlerle arkadaşlık etmek ve seyahat üzerine sohbet etmek her zaman keyif verir. Uzakdoğu kimilerine göre ürkütücü olsa da kimilerine göre de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Uzakdoğu kültürünü, yemeklerini, tarihini tanımak, https://www.ucakbileti.com üzerinden alacağınız ucuz uçak bileti ile mümkün. Bu yazımızda Uzakdoğu’da gidilebilecek yerleri sizin için derledik

Tokyo 

Pek çok müze, kütüphane ve üniversite bulunan Tokyo veya resmi adıyla Tokyo Metropolü Japonya'nın başkenti ve 47 prefektörlüğünden biridir. 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Aynı zamanda son yapılan araştırmalara göre yaşamın en pahalı olduğu kenttir. Honşu'nun orta kesiminde, Büyük Okyanus'un bir girintisi olan Tokyo Körfezi'nin kıyısında, Sumida Nehri'nin ağzında yer alır.

Seul 

Güney Kore'nin başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın en kalabalık 13. şehri Seul'un şehir merkezinin nüfusu 10 milyonun üstündedir (2009). Dünyanın ikinci büyük metropolitan alanı olan Seul Ulusal Büyükşehir Alanı, Incheon ve Gyeonggi'nin büyük bir kısmını kapsar ve 24,5 milyon nüfusu vardır.

Hong Kong 

Çok sayıda turist çeken Uzak Doğu'nun en gelişmiş yerlerinden biri olan Hong Kong Çin Halk Cumhuriyeti'nin güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihinden itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Hong Kong; Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmiştir. Hong Kong, Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir.

Kuala Lumpur 

Malezya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuştur. Kuala Lumpur Ve Putrajaya şehirleri Selangor Sultanlığı içinde adacıklar halinde bağımsız olarak yer alırlar. Dünyanın en yüksek yapılarından olan Petronas İkiz Kuleleri bu kenttedir. Kuala Lumpur'da, Malay, İslam, Hint ve Çin kültürleri bir arada bulunur. Kozmopolit ve hızla yenilenen bir yapıya sahiptir.

Pekin 

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti ve Şanghay'dan sonra ülkenin ikinci büyük metropol alanıdır. Eski hanedanlardan kalmış sarayları ve tapınakları ile büyüleyici; sosyalist dönemden kalmış caddeleri ve meydanları gösterişli, özellikle 2000’li yıllardan sonra yaşadığı ekonomik ve mimari gelişimi ile de etkileyici bir başkent. Demiryolu Sistemi'nin merkezlerinden biridir. Ülkenin en seçkin kültür kurumları olan bir dizi kütüphane, müze ve tiyatroyu barındırır.

Uçak biletinizi henüz almadıysanız planınızı yapmaya başlayıp Ucakbileti.com üzerinden Dünya’nın birçok noktasına tüm havayollarını tek akranda sorgulayabilir, ucuz uçak biletinizi alabilirsiniz. THY, AtlasGlobal, Onur Air, Anadolujet, BoraJet, Pegasus gibi farklı havayolu firmalarının uçak bileti alternatiflerini karşılaştırabilirsiniz. Onur Air uçak bileti seçeneklerini görebilir fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.