Muharrem İnce İBB Başkanlığı'na aday olacak mı?

Muharrem İnce İBB Başkanlığı'na aday olacak mı?
CHP’ni̇n Cumhurbaşkanı adayı olan eski̇ Yalova Mi̇lletveki̇li̇ Muharrem İnce, CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Muharrem İnce, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanl
'HİÇBİR PARTİ MUHALEFET YAPAMIYOR'
Şu anda muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması lazım, muhalefet yok ortada. Ortalık yangın yeri sadece CHP değil hiçbir parti muhalefet yapamıyor.

Kurultayı toplayalım dedim, değişimi gerçekleştirelim yurdun dört bir yanından başlayayım çalışmalara dedim. Medyada Kılıçdaroğlu ve benim hakkımda çıkan haberlerin çoğu yalan. Bana güvenmediğini söylediğini kendisi de il başkanları toplantısında yalanladı. 

Fizik problem çözmektir. Siyaset de bir problem çözmektir. Siyasette de tavı kaçmak diye bir şey vardır. Benim hedeflerim şunlar:

Milletle inatlaşmayalım, bilime inanalım, CHP'nin özgüven eksikliğini yok etmesi lazım.

Kurultay tartışmasında 630 oldu, yok geri çekti 550 oldu falan. Bunlar gereksiz tartışmalar. Partinin bu direnci karşısında kaybediyoruz. İnanın genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı oldum. Ülkeyi yönetecektim bu daha büyük bir şey.

'BU PARTİ HEPİMİZİN'
Partinin yöneticileri ya da adaylarla seçmen arasında gönül sözleşmesi vardır. Bunu yıkmamak lazım. Bunu yeniden kurabileceğimize inanıyorum. Sadece benimle değil genel olarak. Aynı yöne bakan insanlar topluluğu olmalıyız. Bunu başarılabileceğine inanıyorum.

Kurallarımız olur, milletle inatlaşmayız. Bu gönül bağı için değişim lazım. Siyasi partileri yönetenler kurultaylarda yönetme yetkisi verir tapuyu vermez. Partiyi yönetenler kiracıdır. Eğer evi boşaltmıyorsa eve zarar vermeyin, camı çerçeveyi kırmayın dedim. Çünkü ev bizim. Bu parti hepimizin, bu Atatürk'ün partisi.

'DAVET EDİLMEDİM'
Seçimden 66 gün sonra seçim toplantısını değerlendirdiler, cumhurbaşkanı adayını çağırmadılar. Parti demokratik tepkisini göstermeliydi. 'Siz kimsiniz neden çağırmadınız adayı?' demeleri lazımdı partililerin.

Ben partiyi karıştırmıyorum. Ben dışlandım demedim davet edilmedim dedim. Beni 3 yönetici çağırsa ne olur çağırmasa ne olur. Ben milletin gönlüne bakarım.

Önümüzde yerel seçim var. Partimin başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Bizim yenileşmeye ihtiyacımız var yerel seçim için. İYİ Parti bunu yapabildi. Partimin 630 delegesi kurultay toplansın demiş. Demekki bine yakın oy alacağım. Buna rağmen kurultay toplanmamışsa evi yıkacak halimiz yok. Tüm sorumluluk kurultayda imza vermeyen delegelere ve parti yönetimine aittir. Asla başarısız olsun da top ayağıma gelsin demem. Başarılı olmak için elimden geleni yaparım.

Sayın Genel Başkanla düşman değiliz.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM'
Ben önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bunda kararlıyım. Bundan önce Cumhurbaşkanılğı seçimine 5 yıl var, ama ben 5 yıl süreceğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ne olur onu bilemiyorum. Ama benim böyle bir talebim yok. Bana bunu söyleyenler var. Partim böyle bir teklifle gelirse, ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derim.

Şu da olur tabi. Bugün İstanbul'u alacak olan bir belediye başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Ben siyasetin gerekliliğini söylüyorum. Aday olmak ve kazanmak lazım. Benim üzerimden konuşmayalım bunu. Ben CHP'ye teklifimi yaptım, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama siyaseten de bir öngörü yapıyoruz şu anda.

İBB ADAYLIĞI
İBB'yi alan bir kişi (Benim üzerimden konuşmayalım) 25 yıllık saltanatı yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel Başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur.

Ahmet Hakan: İBB adaylığına evet diyebilir misiniz?

-O sizin görüşünüz. Benim için doğru olanın CHP Genel Başkanı olup, Cumhurbaşkanı adayı olmamın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ama o olmaz bu olmaz gibi lafları da etmekten kaçınırım.

Ahmet Hakan: Muharrem İnce İBB adaylığına kapıyı kapatmadı manşeti çıkarabilir miyiz?

-Ben olsam Muharrem İnce önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olacağım dedi diye atarım.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.