Muharrem İnce: İstifaya değil, sorunu çözmeye davet ediyorum

Muharrem İnce: İstifaya değil, sorunu çözmeye davet ediyorum
Muharrem İnce, son günlerin en çok tartışılan konusu olan ‘Erdoğan ile görüşen CHP’li’ iddiası ile ilgili olarak açıklama yaptı. İnce söz konusu haberlerin CHP Genel Merkezi'nde üretildiğini iddiasını yineleyerek, "Genel başkan yardımcısını 1 gü

İşte İnce’nin sözlerinden satır başları:

Bu toplantıyı neden Ankara’da değil de köyümüzde yapıyoruz. Bir kere emin ellerdesiniz. Dedemin dedesinin arazisindesiniz. Helal arazidesiniz.

5 gündür Türkiye “Saray'a gitti, gitmedi” bunu konuşuyor. Bu yalan haber çıkınca hissettim. Burada 'Bir tezgah var' dedim ve hemen sabahın köründe arkadaşlara 'Bir açıklama yapalım,burada bir tezgah var' dedim.

Sayın genel başkan bir TV programında 'Şaşırmadım' dedi. Şaşırmadıysa demek ki önceden biliyor. 'Eyvah' dedim parti bir kaosun içine girecek diye hissettim.

Çarşamba günü sayın Genel Başkan'a telefon açtım. 14 dakika sonra sayın Genel Başkan bana geri dönüş yaptı. 8 dakika 19 saniye kendisiyle konuştum.

'Bakın burada bir yalan var. Yanınıza geleyim birlikte görüntü vereyim. Bu kişi ben değilim' dedim. 'Sana haber vereceğim' dedi, haber vermedi. Doğrusu bu açıklamayı 21 Kasım günü Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yapmaktı.

BU TEZGAHI KİM KURDU ORTAYA ÇIKARILMALIDIR

Ben görevimi yaptım. Ben partimi gözüm gibi sakınırım. Adeta yalvardım. 'Bu yalan' dedim.
Şimdi geldiğimiz noktada bir özet yapmak istiyorum. Bu haber yalan haber. Buraya Muharrem İnce gitmedi. Hiç kimse de gitmedi. Bu tezgahı kim kurdu ortaya çıkarılmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi üretilen dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir. Partideki küçük bir grup üretmiştir. Bu grup dedikodu üretmeye devam etmektedir. Bu grubun Muharrem İnce’den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Ama milyonların umutları üzerinden entrika çevirenlerden de utanç duyuyorum.

Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AKP’ye karşı harcasalar emin olun iktidar olacağız. Bu kumpasçılar CHP’de bir prangadır.

BİR ÇAĞRIM DA KILIÇDAROĞLU'NA

CHP temiz siyaset diyorsa önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma buradan başlayabilir. Eğer bu tezgahı ortaya çıkarır, komployu kuranları partiden atarsan emin olun yeniden şahlanırız, arınırız, temizlenir.
Bir çağrım da sayın Kılıçdaroğlu’nadır. 'Şaşırmadım, biliyorum isim veremem' dedi. Şaşırmadıysanız bunu biliyorsunuz demektir. "İsmi biliyorum" dediniz açıklamalısınız.

'Saray komplosu' diyerek çıkamazsınız. Erdoğan’ın bu ülkeye çok kötülüğü var. Ben Saray'ı aklamıyorum.
Ama bunu neresinde Saray. Erdoğan bunun neresinde. Çıktı meydan okudu.
Saray bu memlekete çok kötülük yapmış olabilir ama bu başka bir şey. Sen Erdoğan’ın ağzına malzemeyi sen veriyorsun.
Bu dedikoduyu ben yaymadım ki…

KİM BU HAİN?

Genel başkan yardımcısını 1 günde partiden atıyorsunuz bu haini atmayacak mıyız? Kim bu hain? Bu, bugün Muharrem İnce’ye kurulur, yarın Kemal Kılıçdaroğlu’na kurulur. Bu komployu kuranlar, emin olsun ki sayın genel başkan yarın ona kurarlar.

Ben Genel Başkan'a barış elini uzattım. Gel temizleyelim bunu dedim kabul etmedi. benim yapabileceğim başka bir şey yok bu konuda.

Üzüntüm ne biliyor musunuz? 15 yaşında samanlık duvarına CHP yazmıştım. Tam 40 yıl bu partide hiçbir yere gitmeden çay servisi yaparak partinin bayraklarını asarak, cumhurbaşkanı adayı olmuş biri olarak. Sayın Genel Başkan'ın 'Biliyorum doğrudur' demek yerine “Ben emekli olduktan sonra CHP’ye geldim. Muharrem İnce 15 yaşından beri CHP’de. Muharrem İnce’ye bu yakışmaz. Bu yalandır” demesini beklerdim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.