MÜJDAT GEZEN HAKARETİNİN BEDELİNİ ÖDEDİ!

MÜJDAT GEZEN HAKARETİNİN BEDELİNİ ÖDEDİ!
Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, 21 Şubat 2014 tarihinde Silivri Belediyesi Fuaye Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programı sırasında meydana gelen kargaşadan dolayı salonu terk eden gazetecilere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulunara
SİLİVRİ Belediyesi ve Silivri Rotary Kulübü tarafından düzenlenen söyleşi programına katılmak için salona gelen Müjdat Gezen yoğun bir kalabalık tarafından karşılanmış basın için ayrılan yere vatandaşların oturması ve ayakta fotoğraf çeken gazetecilere aynı kişilerin müdahale etmek istemesi üzerine çıkan tartışma sonrasında bir grup gazeteci salonu terk etmişti. Kürsüden yaşananları gören Müjdat Gezen de salon terk eden gazetecileri küçük düşüren cümleler kullanınca gazeteci Cem Güner ve Uğur Samet Avcı suç duyurusunda bulunuştu.

Ağza alınmayacak küfürler
Söyleşi programında gazetecileri, "Zaten fotoğraf çektiniz, 3 tane fotoğraf kullanacaksınız. Siz de geçin oturun" sözleriyle azarlayan Gezen, "Siz Başbakan'dan mı öğrendiniz böyle tehdit edip şantaj yapmayı. Alo Fatihçiler mi bunlar? Giderseniz gidin, çok da ..... Bunlar kendilerini bir b...k sanıyorlar" sözleri ile ağıza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunmuştu.

4 bin 360 TL ceza ödeyecek
Silivri 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Müjdat Gezen hakkında “hakaret” iddiasıyla açılan ceza davası 2 yıl boyunca devam etti. Bu süreç içerisinde Gezen de 2 kez gelerek duruşmaya katıldı. Dün yapılan son duruşmada hakim kararı açıkladı. Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, yargılama sonucunda hakaret suçu sabit görülerek toplamda 109 gün adli para cezası ile cezalandırıldı. Ünlü tiyatrocu aldığı ceza sebebiyle devlete 4 bin 360 TL ceza ödeyecek. Gezen'in bir hafta içerisinde temyiz hakkı da var.

Güner'i tebrik ediyorum
Cem Güner, Uğur Samet Avcı ve Müjdat Gezen’in de katıldığı son duruşmayı bir grup gazeteci de takip etti. Duruşmada hazır bulunanlardan, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, duruşma sonrası yaptığı açıklamada; insanların makam, mevki ve şöhretleri onların serbestçe suç işleyecekleri ve istedikleri zaman çevreye hakaret edebilecekleri anlamına gelmez. Mesleğin saygınlığına sahip çıkarak başından sonuna kadar davayı takip eden ve sonuçlandıran Cem Güner’i de buradan tebrik ediyorum” diye konuştu. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.