Mustafa Sarıgül ifadeye çağrıldı

Mustafa Sarıgül ifadeye çağrıldı
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Eşi Nazlı İnönü'nün "ölümle tehdit edilmesi" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada oğlu Emir Sarıgül'ün ardından Mustafa Sarıgül'de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.


Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Eşi Nazlı İnönü'nün "ölümle tehdit edilmesi" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma Mustafa Sarıgül'e uzandı.

Emir Sarıgül'ün ardından babası Mustafa Sarıgül de "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Sarıgül'ün İnönü'nün ardından ABD'ye gidip gitmediği de inceleniyor.

İKİNCİ ŞÜPHELİ OLDU
Oğlu Emir Sarıgül'ün soruşturma kapsamında önce "tanık" ardından "şüpheli" olarak ifade vermesinin ardından dosyaya Mustafa Sarıgül de dahil edildi. Şişli'nin eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de artık dosyanın ikinci şüphelisi oldu.

İFADEYE ÇAĞRILDI
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu savcılığı, Mustafa Ssarıgül'e "şüpheli'" sıfatıyla tebligat gönderdi. Sarıgül, ifade vermesi için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çağırıldı. Savcılık sorgusunda Sarıgül'e daha önce müşteki olarak ifade veren İnönü çiftinin iddiaları sorulacak.

BAD'YE GİTTİ İDDİASI
Bu iddialar arasında, Sarıgül'ün Hayri İnönü'yü istifa etmesi için tehdit ettiği, tehdit zoruyla istifa mektubu imzalattığı ve İnönü'nün peşinden Amerika'ya gittiği gibi suçlamalar var. Soruşturma savcılığı, Hayri İnönü'nün ABD'de olduğu tarihlerde Sarıgül'ün de ABD'ye gidip gitmediğine ilişkin kayıtları İstanbul Emniyeti'nden istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum