Ne çabuk unuttunuz!

Ne çabuk unuttunuz!
Yakınlarını şantiye yangınında kaybeden aileler, dün açılışı yapılan AVM önündeydi. Ayşe Kıyak, ‘Diri diri 11 evladımıza mezar oldu bu alışveriş merkezi. 3 kuruşluk para için 11 gencin ölümüne sebep oldular’ derken, idris Topal, ‘Ben burada kardeşimi kay
 11 işçinin yanarak öldüğü AVM, dün alışveriş ve eğlence merkezi olarak açıldı. Acıları hala taze olan işçilerin aileleri, alışveriş merkezinin önünde bir araya gelerek, patronlara "Ne çabuk unuttunuz" diye seslendi.
Beylikdüzü'ndeki AVM önünde bir araya gelen aileler, "Bu alışveriş merkezinin inşaatında 11 işçi yanarak yaşamını kaybetti. Ne çabuk unuttunuz" yazılı pankart açtı.
Daha seneleri dolmadan...
Yaşamını yitiren 11 işçiden Barış Kıyak'ın kardeşi Damla Kıyak, aileler adına açıklamayı okudu. Kıyak, "Şaşaalı reklam kampanyalarıyla AVM Beylikdüzü açılış duyuruları yapılmakta; her yer ışıltılı, alışveriş edenler mutlu ve sanki cennetmiş gibi... Daha 11 işçi kardeşimizin, evladımızın, canımızın senesi dolmadan! İnsanda bir parça utanma ve haya olur diyoruz. Bugün bu yıkılasıca AVM önünde bir araya geldik. Çünkü acımız bu kadar tazeyken ve bu yapıyı inşa edenler sanık olarak mahkeme huzurunda yargılanırken, hiçbir şey olmamış gibi, hiç sorumlulukları yokmuş gibi davranılması canımızı acıtıyor" dedi.
Açıklama sırasında "İş kazası değil bu bir cinayet", "Sorumlular belli adalet istiyoruz" sloganları atıldı.
3 kuruşluk para için...
Seyfettin Topal'ın ağabeyi İdris Topal, yaptığı konuşmada "Ben burada kardeşimi kaybettim, yaptıklarına bakın. Bu hak mı? Daha senesi dolmadan, daha acımız dinmeden... Şu gelenlere bakın, insan kaynıyor... Bu bize yakışır mı? Gidenler gelmez giden zaten gitti, ama daha mahkeme sonuçlanmadan açılış yapıyorlar" dedi.
Gözyaşları içinde konuşan Barış Kıyak'ın annesi Ayşe Kıyak, "Her gün öldük, gözümüzün yaşı kurumadı. Diri diri 11 evladımıza mezar oldu bu alışveriş merkezi. 3 kuruşluk para için 11 gencin ölümüne sebep oldular" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.