O müdüre inceleme

O müdüre inceleme
“Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven’e İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

İÇİŞLERİ Bakanlığı, “Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında inceleme başlattı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in talimatıyla Güven hakkında incelemede bulunmak üzere biri mülkiye ve diğeri polis olmak üzere 2 müfettiş görevlendirildi. Bakanlık yetkilileri, Güven’in ifadesini aldıktan sonra gerekli görmeleri halinde incelemeyi soruşturmaya dönüştürmek için talepte bulunabilecek.

Siyasileri kızdırmıştı

1991 ile 1996 yılları arasında görev yaptığı Diyarbakır’a emniyet müdürü olarak atanan Recep Güven, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, “‘Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz’ demiştim. Ama eline silah alıp çoluk çocuk demeden insan katleden canavarlaşmış bir teröristi de enterne edemiyorsanız devlet değilsiniz. Ben bu iki cümle arasında gidip geliyorum” demişti. Güven’in bu sözlerine başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasilerden yoğun tepki gelmişti.                            

Ona da inceleme

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz hakkında da inceleme başlatıldı. Bakan Şahin’in talimatıyla biri mülkiye diğeri de polis olmak üzere 2 müfettiş Tunceli’ye gitti. Hayati Yılmaz’ın ifadesinin alınmasından sonra müfettişler incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi için Şahin’den talepte bulunabilecekler. Yılmaz, Akşam Gazetesi’nde yayımlanan röportajında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kente daha fazla Alevi polis görevlendirmesi için talepte bulunduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.