Özgürlük için icabını yaparız

Özgürlük için icabını yaparız
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Turgut Özal Üniversitesi’nde yapacağı konferansın iptal edilmesinin ardından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Kararı saygısızlık olarak niteleyen Arınç, “Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmamama adına izlenen bu
 İsim vermeden AK Parti’ye yüklenen Arınç, “Düne kadar yasaklara birlikte karşı çıktığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor ve omuz atıyorlarsa, o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız” diye konuştu.

'Bugün de karşı çıkarız'

Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı "provokatif olaylar çıkabileceği" gerekçesiyle iptal edilen Bülent Arınç, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur. Ülkemizin 'sus'lar ülkesi olmasına 40 yıl önce nasıl karşı çıktıysak aynı şekilde bugün de karşı çıkarız" şeklinde meydan okudu.

'Bizim mahallenin çocukları'

Provokatif olaylar çıkabileceği gerekçesiyle konferansın iptal edilmesini, en başta o üniversitelerin öğrencilerine saygısızlık olarak gören Arınç, "Uydurma gerekçeler açıklamak öğrencilerin zekalarıyla alay etmek onları yok saymaktır" dedi. Arınç, "Şimdilerde bu baskıcılar, ses kesiciler, sus deyiciler bizim mahallenin çocukları ise onlara kızıp mahalle değiştirecek değiliz. Kaldı ki o çocukların sesleri de artık karşı mahalleden geliyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.