Paralar hemen kapışılıyordu!

Paralar hemen kapışılıyordu!
Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de bulunduğu 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan, herkesin yüksek faiz beklentisi içerisinde olduğunu söyledi.

Erzan, “Ben parayı aldığımda, bagajın kapağı açılınca kapışılıyordu. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız" dedi

 

 

Türkiye'nin konuştuğu fon vurgunu olayında dolandırıcılıkla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve 6 sanık, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Söz isteyen Erzan, "Florya'da çalıştığım dönemde kiminin seçil ablasıydım. Müdür olarak aldı o paraları. O insanlara bana banka müdürü olduğum için verdi. Bana o paraları özel ilişkilerinden dolayı vermedi" dedi. Sık sık pişmanlığını ifade eden Erzan, "Yalan söyledim. Çok pişmanım. Bedelini ödüyorum. Gerçekler açığa çıksın. Herkes benden aldığı paraları söylesin" diye konuştu. “Gerçekten mağdur olanlar var” diyen Erzan Emre Belözoğlu'nun ismini verdi. Mağdur olduğunu söyleyenlerin hesap hareketlerinin incelenmesini isteyen Erzan, “Arkamda korumalar olsa burada olmayacaktım. Bu mağduriyetin sebebi benim evet ama bu para bende değil. Ben Trabzonlu bir kadın olsaydım bunlar olmazdı. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" ifadelerini kullandı.

 

Beş kuruş para yok

 

 

Müşteki Nuray Şengüler Erzan ifadesinde, Seçil Erzan'ı 15 yıldır tanıdığını, eşinin hastane masrafları için sürekli para çektiği dönemde kendisine fon teklifinde bulunduğunu söyledi. Şengüler, toplamda 10 milyon lira ve 56 bin dolar verdiğini belirterek "Bu paradan 312 bin lira verdi. Ama sonradan geri aldı. Çok mağdur oldum. İnsanlara yardıma etmeyi seven birisiyim yardım ederken yardım alacak duruma düştüm. Eşimi dokuz aydır hastaneye götüremiyorum. Çarıklı milyoner olduk. Kağıtta milyonlar yazıyor. Evde beş kuruş para yok. Şikayetçiyim" dedi.

 

Fazla para almadım

 

Şengüler'in ifadesinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. Eski futbolcu Semih Kaya tanık olarak verdiği ifadesinde, "Seçil Erzan bana saklı bir fon olduğunu söyledi. Avantajlarından bahsetti. Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu ve yatırım fonu olduğunu söyledi. 2022 Nisan ayında özel bankacılıkta bulunan 300 bin dolarımı bu fona yatırdım. Bana Denizbank amblemi bulunan belge verdi. Ben de kendisine bu parayı teslim ettim. Sonrasında yeniden para yatırmamı söyledi. Mayıs ayında kur korumalı mevduat hesabımı 60 gün kala bozdum. Ben de mevduatımı bozup 1.2 milyon euro parayı, Florya Metin Oktay Tesislerinde Seçil Erzan ve Ali Yörük'e teslim ettim. Belgesini de aldım, hepsi elimde mevcuttur" dedi. Seçil Erzan'ın daha sonra bankanın Levent Büyükdere Şubesine tayin edildiğini söylediğini belirten Kaya, "Bana bankada yükseleceğini, genel müdür olacağını söyledi. Bana fırsat fonu açıldığını söyledi. O dönem Çek Cumhuriyetinde forma giyiyordum. Yurt dışında hesabımdan parça parça 2.2 milyon gibi bir rakamı transfer ettim" diye konuştu. Mahkeme Başkanının, "Aldığın para olmadı mı?" sorusuna Kaya, "Teslim aldığım paralar da oldu. Alıp hesabıma yatırıyordum. 3.5 milyona yakın para aldım. Yatırdığımda Seçil Erzan da yanımdaydı" dedi. Bodrum'daki ev almasına ilişkin sorular üzerine Kaya, tüm ödemelerinin belgeli yapıldığını belirterek Erzan'ın ödeme yaptığı iddialarını reddetti. Mahkeme başkanının, "Sanık en çok parayı sizin aldığınızı söylüyor" sorusuna Semih Kaya, "Seçil Erzan'ın herhalde matematiğinde bir problem var çünkü kesinlikle fazla almadım. Kendisi tarafından sürekli bir kurgu planlanılıyor, cezaevindeyken benim taksitlerimi mi ödedi?" dedi.

 

 

180 derece değişti

 

Semih Kaya'nın ardından Seçil Erzan'ın eski sevgilisi avukat Candaş Gürol da tanık olarak ifade verdi. 2022 yılı temmuz ayında Seçil Erzan ile tanıştığını söyleyen Gürol, "Benim tanıdığım dönemde bankanın Levent şubesine yeni atanmıştı. Teyzesi ve eniştesiyle de tanışmıştım. O dönem illegal bir işini görmedim. Banka tarafından sevilen ve iyi bir müdür olarak kabul edilen biriydi. Ağustos'tan Kasım ayına kadar her şey normaldi, mutluyduk. Arkadaşlarımızla buluşuyorduk, yürüyüşe gidiyorduk. Ofisine gidiyordum 2013 yılı Ocak ayında Seçil, 180 derece değişti. Konuşmamaya başladı, çözemediğim durumlar oldu. Gizli telefonlar başladı. Görüşemez olmuştuk. Aldatıldığımı düşünüyordum. Her şey çok iyiyken bir anda değişmesi beni çok etkiledi. Ayrılma gündeme geldi" diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.