PKK'ya 'Final' Operasyonu Geliyor

PKK'ya 'Final' Operasyonu Geliyor
Bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede final operasyonunun çerçevesi çizildi. Örgütü kırsalda çökertmeyi hedefleyen yeni strateji kapsamında 12 noktada bitirici operasyon gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen hafta yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nda terör örgütü PKK ile mücadelede final operasyonunun çerçevesi çizildi. Tuzaklama yapılan, el yapımı bombaların hazırlandığı, örgütün bölücü gücünü takviye ettiği Diyarbakır, Van, Mardin hattındaki 12 ilçedeki mobil ve lojistik kamplar imha edilecek. Silopi, Lice, Kulp, Varto, Silvan, Dargeçit, Gabar, Cudi bölgeleri başta olmak üzere terör örgütü PKK tüm ilçelerden temizlenecek. Bölgede 40'ın üzerinde kalıcı güvenlik noktası tamamlanacak. Örgütün eylemlerini organize edip, planlamasına destek veren belediyelere yönelik operasyonlar neticelendirilecek.

KIŞIN DA DEVAM EDECEK

Yeni stratejiye göre etkin mücadele kış boyunca sürdürülecek. Güvenlik birimleri, örgütün sınırdan sızma faaliyetleriyle Güneydoğu'da yoğunlaşma, terörü Türkiye geneline yayma hedefini koruduğu, kış hazırlıklarına başladığı tespitini paylaştı. Sınır hattından geçişlerin önlenmesi ve örgütün hareket kabiliyetinin kırılması için "atak" yaklaşımıyla hem karadan hem de havadan yoğun harekât yürütülecek. Yaklaşık iki aydır özellikle Hakkâri kırsalında yoğunlaşan operasyonlar devam edecek.

KAMPLAR TEMİZLENECEK

Bölücü örgütün, Cudi, Gabar, Silopi, Kulp, Lice başta olmak üzere 12 kilit ilçe ve bölgede mobil ve lojistik kampları etkisiz hale getirilecek. Bu ilçelerde de polis güvenlik noktaları kurulacak. Örgüte yönelik kış operasyonları kapsamında bölgedeki personel ve zırhlı araç sayısı artırılacak. Bugüne kadar geçici olarak konumlandırılan 40'ın üzerindeki güvenlik noktası kalıcı hale getirilecek. Terör örgütüne destek verdiği için 28 belediyeye kayyum atanırken, desteğini sürdüren sivil kuruluşlar, sendikalara ilişkin de yasal işlem başlatılacak.

'BÖLGE SORUMLUSU' ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in Savur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik 28 Eylül'de yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten Mehmet Ç'nin, örgütün sözde "Savur bölge sorumlusu" olduğu belirlendi. Teröristin 11 yıl önce katıldığı terör örgütünde sözde "Savur bölge sorumlusu" olduğu, PKK'nın Diyarbakır ve Mardin'deki birçok saldırıda yer aldığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT KIRSALA SIKIŞTI

Hükümete, il ve ilçelerde kararlılıkla sürdürdüğü temizlik harekâtıyla birlikte terör örgütü PKK'nın kırsala sıkıştığı bigisi verildi. Örgütün, kent merkezlerine açtığı çukurlar kapatılıp, barikatlar kaldırılırken, tuzaklanan patlayıcıların imhasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Şehir merkezlerinde sokaklar kontrol altına alınırken, geçici olarak kurulan 200'ün üzerindeki güvenlik noktasından 40'ı kalıcı hale getirildi. Önümüzdeki dönemde tamamı kalıcı hale getirilerek örgütün kentlere yeniden sızması önlenecek. Bölgede kalkışma hamlesini kaybeden terör örgütü PKK'nın Karadeniz bölgesinde de üç ayrı grup üzerinden varlık sürdürmeye çalıştığı ifade edildi. Tespitlere göre özellikle, Artvin, Trabzon ve Ordu'da oluşturmaya çalıştığı yapı da bozuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.