Rusya 86 hedef daha vurdu

Rusya 86 hedef daha vurdu
Rusya’nın 30 Eylül’de Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik başlattığı hava operasyonları yoğunlaşarak devam ediyor.
 Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saat içinde 86 ayrı hedefin daha imha edildiğini açıkladı.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD militanlarının mühimmat ve savaşçı eksikliği nedeni ile bazı noktaları terk etmeye başladığını ve moral açısından ciddi kayıpların görüldüğünü söyledi.

Diğer taraftan, Rusya’nın IŞİD dışında diğer Nusra Cephesi ve BM’nin terör örgütü olarak tanımladığı gruplara yönelmesi bölgede Rusya’ya karşı cephenin oluşmasına neden olduğu iddia ediliyor. 

The Wall Street Journal gazetesi Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşta çok sayıda muhalif grubun ortaya çıktığını, Rusya’nın hava harekatının ardından bu grupların bir araya gelmeye başladığını yazdı. 

Sputnik’in haberine göre, ABD destekli Feylek El Şam komutanı Yaser Abdulrahim de arada görüş ayrılıkları meydana gelse de bunu aştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Her türlü koalisyon isyancıların yararına olur. Kimi zaman bazı problemler ve görüş ayrılıkları ortaya çıkıyor ama bunlar uzun süreli olmuyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.