Saatler geri mi alındı? Herkes bu soruyu soruyor, işte cevabı...

Saatler geri mi alındı? Herkes bu soruyu soruyor, işte cevabı...
Türkiye'de de bazı cep telefonları ve bilgisayarlar dün otomatik olarak saatleri geri aldı, vatandaşların kafası karıştı. Herkes, 'saatler geri mi alındı? Şu anda saat kaç?' gibi soruların cevabını aradı
 Saatler geri mi alındı? Herkes bu soruyu soruyor, işte cevabı...
 
Bu sabah 'saat kaç, saatler geri alındı mı' sorusu yine gündeme oturdu. Dünya genelinde saatlerin geri alınması ve kış saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte Türkiye'de de bazı cep telefonları ve bilgisayarlar otomatik olarak saatleri geri aldı, vatandaşların kafası karıştı. Ancak Türkiye'de saatler geri alınmıyor.
 
BAKANLAR KURULU KARARI AÇIKLAMIŞTI


Bakanlar Kurulunca, saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi kararlaştırılmıştı.

Yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi Gazete'nin yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi. 
 
YIL BOYUNCA SÜRECEK


Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti.
 
DUVAR SAATİNE YA DA KOL SAATİNİZE BAKABİLİRSİNİZ


Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Bazı bilgisayarların da otomatik olarak kendini güncellemesi nedeniyle saatler bir saat geride gösterilebiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.