SABİHA GÖKÇEN’DE UÇAK KAZASI: 1 YOLCU HAYATINI KAYBETTİ

SABİHA GÖKÇEN’DE UÇAK KAZASI: 1 YOLCU HAYATINI KAYBETTİ
İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir'den gelen Pegasus Havayolları'na ait uçak, inişi sırasında geçirdiği kazada parçalandı. Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada bir y


 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren uçak, inişinden sonra pistten çıkarak kaza geçirdi.

Boeing 737-86J tipindeki uçak 16:40’ta İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 17:45’te varmak üzere yola çıktı. Saat 18:19’da inişini yapan uçak, bu sırada kaza geçirdi. Uçağın yoldan çıktığı, aldığı darbe sonrası baş kısmının gövdesinden parçalanarak ayrıldığı bildirildi. Uçakta çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Parçalanan uçakta 170’den fazla yolcu olduğu öğrenildi. Henüz ölü ve yaralı bilgisi paylaşılmadı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Pegasus uçağının Sabiha Gökçen Havalimanına inişi sırasında yaşanan kazada bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 157 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabiha Gökçen Havalimanına iniş sırasında yaşanan kazada bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 157 kişinin yaralandığını açıkladı.

İzmir-İstanbul seferini yapan ve 155’i Türk, 4 ABD’li, 4 Çinli, 3 Iraklı, 2 İsrailli, 2 Kırgızistanlı, 1 İsveçli, 1 Suriyeli, 1 Lübnanlı, 1 Kazakistanlı, 1 Faslı ve 1 Türkmenistanlı yolcunun bulunduğu Pegasus Hava Yollarına ait yolcu uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında uçak 30 metre yükseklikten yola düştmüş ve 50-60 metre sürüklendikten sonra üçe bölünmüştü.

Kazanın ardından havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatılırken yaralanan yolcular çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

Kaza sonrası yaralılardan 24’ü Kartal, 26’sı Emsey, 29’u Marmara Devlet Hastanesi’nde, uçağın pilotlarından Mehmet Aslan Marmara, Ferdinand C. De FSM de tedavi altına alındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Koca bir kişinin öldüğünü, 157 kişinin de yaralandığını belirtti. Kazada yaşamını yitiren yolcunun ismi açıklanmadı.

ULAŞTIRMA BAKANI: KAZADA CAN KAYBI YOK, TAHLİYE SÜRÜYOR

NTV canlı yayınında kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, şunları kaydetti:

“Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2’si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor.”

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise “Bize gelen bilgiye göre kaza sert biriniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32’ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sabiha Gökçen’de İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı. Kartal ve civarındaki hastanelerden bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı.

Sabiha Gökçen’e olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

VALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan uçağa ilişkin, “Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır” İfadelerini kullandı. İstanbul Valisi, yaralı 21 kişinin hastanelere sevk edildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır.”

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan yolcu uçağında bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumdaki 21 kişi, 112 Acil ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Kazazedelerin tahliye çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.”

Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaza yapan PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada can kaybının bulunmadığı, yaralı yolcuların hastanelere sevk edildiği bildirildi.

KAZA SONRASI PEGASUS’TAN İLK AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaza yapan PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul uçağıyla ilgili açıklama yaptı.

Pegasus Havayolları’ndan yapılan açıklamada, “İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün (5 Şubat 2020) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevkediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir” denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaza yapan uçağın kurtarma çalışmalarının sürdüğü alanda açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, kaza geçiren uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, yaralıların hastanelere aktarıldığını belirtti. Yerlikaya, 1 veya 2 vatandaşın ağır yaralı olduğu bilgisini paylaştı.

VALİ YERLİKAYA: 30-40 METREDEN DÜŞÜYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaza yapan uçağın kurtarma çalışmalarının sürdüğü alanda açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Bu akşamüzeri saat 18:30 civarında İzmir-Sabiha Gökçen İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları yolcu uçağı kötü hava koşulları sebebiyle piste tutunamıyor. Pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürükleniyor. TEM’den E-5’e bağlantı yolunun olduğu bu mevkide 30-40 metrelik yükseklikten buraya düşüyor. 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotumuz var. Şu ana kadar civardaki hastanelerimize 120 yaralı taşıdık. Yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor” bilgilerini verdi. Yaralıların bir kısmının Lütfü Kırdar Araştırma Hastanesi’nde olduğu öğrenildi.

Yerlikaya, “Üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. En kısa zamanda buradan son yaralı vatandaşımızı oradan kurtarmak istiyoruz. Gerçekten daha büyük bir kaza olmasından bu şekilde kurtulduğumuz için çok mutluyuz. Yangın çıkabilirdi. Burada benzin kokuları var. Hastaneden az önce almış olduğumuz bilgiyle, 1-2 vatandaşımızın haricinde yaralılarımızın hepsi hafif” dedi.

Yerlikaya, havaalanının şu anda kapalı olduğunu ve ne zaman açılacağının yapılan kontroller sonrası 1 saat içinde açıklanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.