Sarıgül neyi işaret etti?

Sarıgül neyi işaret etti?
CHP'den başkan adaylığı soruldu verdiği cevapla neyi işaret etti...


Sarıgül, Trabzon Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, kendisinin ve arkadaşlarının Türkiye'nin her köşesinde yaşayan vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, ''Türkiye'nin her köşesini gezmeye ve yurttaşlarımızın sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz'' dedi. 

Bugün iki Türkiye olduğunu kaydeden Sarıgül, ''Birincisi televizyonlardaki Türkiye, ikincisi ise sizlerle birlikte yaşadığımız gerçek Türkiye. Televizyonlardaki Türkiye, neredeyse dünyaya hükmeden refah ülkesi Türkiye, diğeri ise her gün sizin ve benim yaşadığım yorgun, mutsuz, işsiz, geçim sıkıntısı içinde, gelecekten endişeli, umudu zedelenmiş Türkiye. Onun içindir ki düşüncelerimizdeki Türkiye için, düşüncelerimizin iktidar olduğu bir Türkiye için yollara düşmeye devam ediyoruz'' diye konuştu. 
Sarıgül, Trabzonspor'u dikkatle takip ettiğini vurgulayarak, teknik direktör Şenol Güneş'e Türk futboluna ve Trabzonspor'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Sarıgül, bir gazetecinin bundan sonra nasıl bir yol haritası çizeceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
''Türkiye'nin büyük bir buluşmaya ihtiyacı var. Barışı, özgürlüğü, insan haklarına saygıyı, laikliği, üretimi, alın terini, emeği savunan birçok yurttaşımızın büyük bir buluşmaya ihtiyacı var. Türkiye Değişim Hareketi'nin bir tek amacı vardır; Türkiye'de büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve iktidar olmak. Yıllardır savunduğum düşüncelerimin önce yapılacak olan yerel seçimlerde, daha sonra da genel seçimlerde iktidar olması için yollardayız. Mustafa Sarıgül'ün ne yapacağına, nereye gideceğine ben karar veremem. Önce Allah'ın, sonra da yurttaşlarımızın takdir duygusu ve bu harekete gönül veren binlerce vatandaşımız ona karar verir. Türkiye Değişim Hareketi geçmişte sorumluluğunun bilinciyle hareket etti, önümüzdeki gelişmeleri de en iyi şekilde değerlendirecek.''

'Siyasette güç, halkın gücüdür''

Türkiye Değişim Hareketi'nin bireysel bir mücadele içinde olmayacağına dikkati çeken Sarıgül, ''Türkiye Değişim Hareketi koltuk peşinde koşmaz, inançlara saygılı, laikliği, ulusal birliği, emeğin hakkını, üretimi arttırmayı, esnafın mutlu olacağı, ötekisi olmayan bir anlayışın iktidar olması için dün yollardaydı, bugün yollarda, yarın da yollarda olacak. Mustafa Sarıgül ve Türkiye Değişim Hareketi koltuğun peşinde koşmaz, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin peşinde koşar'' diye konuştu.
Sarıgül, ''Mustafa Sarıgül ve arkadaşları yalnız muhalefette kalmaz, iktidar olmayı arzu eder'' diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İktidar olmak için gönülleri fethetmeyi arzu eder. Gönülleri fethetmek için çok büyük bir demokratik buluşmaya ihtiyaç var. Siyasette güç, halkın gücüdür. Benim de iki tane gücüm var, hakka inanıyorum, halkımıza da sonuna kadar güveniyorum. Türkiye Değişim Hareketi'ne bir çağrı yapılırsa onun kararını ben veremem. Onun kararını bu harekete gönül veren milyonlarca vatandaşımız verir. Hareket toplumun muhteşem bir noktasındadır. Türkiye Değişim Hareketi, AK Parti'lileri de MHP'lileri de CHP'lileri de DSP'lileri de BDP'lileri de herkesi kucaklayan çok büyük bir kucaklaşmadır. Hareketimiz, geçmişte sorumluluğun bilinciyle hareket etti, önümüzdeki günlerde de bu bilinçle hareket edecek.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum