Sigara izmariti ele verdi!

Sigara izmariti ele verdi!
Reina'yı kana bulayan katliamcı Abdülkadir Masharipov'un Zeytinburnu'nda kaldığı evde bulunan kanlı sigara paketi ve izmarit teröristin yakalanmasında büyük rol oynadı
İstanbul Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’yı yılbaşı gecesi Kalaşnikof ile basıp 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdülkadir Masharipov önceki gece Esenyurt’taki hücre evinde yakalanmıştı.
 
SİGARA İZMARİTİ YAKALANMASINI SAĞLADI


Milliyet'in iddiasına göre; Bir süre Zeytinburnu’nda bir evde saklanan Masharipov’a polis çok yaklaştı. Saldırıdan iki gün sonra Zeytinburnu’nda bir eve baskın düzenleyen polis, kanlı bir sigara paketi ile yanan bir sigara buldu. İzmarit üzerinde yapılan inceleme ve Reina’da teröristin bıraktığı silah ve giysilerle yapılan eşleştirme sonucu saldırganın bu adreste kaldığı netleşti. Masharipov, buradan Başakşehir ve Esenyurt’taki adreslere yöneldi. 
 
OPERASYONU ÇALIŞKAN YÖNETTİ


Operasyonu bizzat İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetti. Çalışkan, saldırganın tüm bağlantılarının deşifre edilmesi için sağ yakalanması talimatını verdi.

Esenyurt’taki 5 ayrı hücre evine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün tecrübeli operasyon timleri girdi. Kapıların kırılması işlemleri sırasında saldırı ve patlamaya karşı da parça tesirlerini ortadan kaldıran çelik kalkan ve özel örtüler kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.