Silivri öğretmenevi kapatılamaz

Silivri öğretmenevi kapatılamaz
Bazı öğretmen evlerinin kapatılması ve zamanla tümünün de kapatılacağı yönündeki söylentileri Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi Silivri’de görev yapan öğretmenleri de huzursuz etti.
 TBMM’de de AK Parti ve CHP Gurubu arasında tartışmalara yol açan öğretmenevlerinin kapatılması konusunu Eğitim- Sen Silivri Şubesine bağlı öğretmenler bir basın açıklaması yaparak protesto etti.  Silivri Öğretmenevinin önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Silivri Temsilcileri, Öğretmenevleri bir rant mantığı ile mi kapatılmak istenmektedir. Öğretmenevleri öğretmenlerindir. Silivri Öğretmenevi kapatılamaz diyerek, Öğretmenevlerinin kapatılmaması gerektiğini savundular.
Kar etmediği gerekçesiyle kapatılması kabul edilemez
CHP Silivri İlçe Örgütünün de destek verdiği basın açıklamasına, Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Geçtiğimiz günlerde özelleştirilmesi gündeme gelen öğretmenevlerinin şimdi de kapatılması gündemdedir. Doluluk oranının az olduğu ve “kar etmediği”  gerekçesiyle kapatılmak istenen öğretmenevleri özellikle de taşrada öğretmenlerin konaklaması için önemli bir imkândır. Hiç bilmediği bir şehirde yeni atanan bir öğretmene ya da yine aynı şekilde başka bir şehirde üniversite eğitimine başlayacak olan öğretmen çocuğuna ucuz barınma imkanı sağlayan öğretmen evleri karlılık gerekçe gösterilerek kapatılması kabul edilemez”
Öğretmenevileri öğretmenlerin ucuz konaklama yeridir
“Öğretmenevleri yurdun dört bir yanında görev yapan öğretmenlere ucuz konaklama imkânı sağlanması gibi sosyal bir hedefe sahiptir ve bu hedef kar amacı içermez. Buraların kapatılması, özelleştirilmesi kamusal yarar ilkesinin tamamen göz ardı edilmesi anlamına gelir. Öğretmenevlerinin mevcut eksikleri ve yetersizliklerini gidermek ve onları daha iyi koşullarda öğretmenin hizmetine sunmak yerine onların özelleştirilmesini ya da tamamen kapatılmasını savunmak toplumun ihtiyaçlarını yadsıyan bir yaklaşımdır.”
Öğretmenevleri rant için mi kapatılmak isteniyor?
“Öğretmenevleri öğretmenlerin kendi cebinden ödediği kesintilerle inşa edilmiş olup zaman içinde etkinlik ve niteliklerini kaybetmeleri bizzat iktidarın politikalarından kaynaklanmıştır. Neredeyse özelleştirilmiş ve herkesin kullanabildiği mekânlar haline gelmiştir. Bakanlık bütçesinden öğretmenevlerinin iyileştirilmesine dair ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynak yeterli midir? gibi  sorulara tatmin edici yanıtlar almadan öğretmenevlerinin bugün geldiği duruma gerçek bir açıklama getirmek mümkün olmayacaktır. Çoğu öğretmenevi şehirlerin göbeğinde merkezi konumda yer almaktadır. Acaba bunların yer aldığı alanlar, binalar bir rant mantığı ile mi dönüştürülmek istenmektedir?”
Silivri öğretmenevinin tabusunda şerh var
Silivri Öğretmenevi ile ilgili yaptığımız araştırmada alınan bilgiye göre 25.09.1984 tarihli tapu devir kaydında “ Silivri Öğretmenevlerinin kullanma ve yararlanması” koşulu ile Silivri Öğretmenleri Yardımlaşma Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Vakfına bağışlandığı tespit edilmiştir. Konulan bu şerhten şunu anlıyoruz ki; Silivri Öğretmenevi öğretmenlerindir.
Sendikamız ve Silivri’de görev yapan tüm öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimiz öğretmenevinin kapatılmamasını ve yıllardır özveri ile hizmet sunan öğretmenevi personelinin mağdur olmamasını istiyoruz. Sendikamız öğretmenevlerinin getirildiği bu noktaya giden yolda,iktidarın her türlü ticarileştirme ve nitelik kaybına uğratma hamlesine karşı çıkacaktır. Öğretmenevleri öğretmenlerindir ve halkındır. Kapatılması, özelleştirilmesi, ticarileştirilmesine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.